Studio PlatinumGames se proslavilo díky svému hack-and-slash počinu Nier: Automata, který si získal srdce nejednoho hráče. Teď se ale od tohoto univerza distancuje a přichází s úplnou novinkou. Tou je Babylon's Fall, jenž byl představen již v roce 2019. Hra se na E3 ukázala v novém traileru a promluvili o ní i samotní vývojáři.

Přečtěte si také: Tvůrci Nioh a Ninja Gaiden chystají Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

V Babylon's Fall se chopíte role Sentinela, velice mocného válečníka, s nímž se následně pustíte do prozkoumávání Babylonské věže. Buďto sami nebo v partě až čtyř lidí se pokusíte najít velké dědictví, které se zde ukrývá.

V průběhu hraní budete procházet jednotlivá patra a sbírat různé vybavení a materiály, kterými si následně vylepšíte svou postavu. Zatímco budete kosit jednoho nepřítele za druhým, bude se vám postupně odkrývat herní příběh. Každé patro také nabídne odlišné prostředí a na jeho konci se vždy střetnete s nebezpečným bossem.

Velkou roli bude hrát předmět pojmenovaný Gideon Coffin. Ten nosí vaše postava na zádech a upravuje, jakým způsobem hrajete a jak můžete svého hrdinu upravovat. Ve hře bude pět různých typů zbraní - meče, kladiva, luky, kouzelnické hole a štíty. Za pomoci Gideon Coffin si tak budete moci do ruky vzít meč, zatímco tento mocný předmět vám bude držet kouzelnickou hůl, což vám umožní vytvářet mocná komba.

Titul nabídne také zajímavý design postav a herního prostředí. To, co vás ale zaujme na první pohled, je samotný výtvarný styl, který byl pro Babylon's Fall využit. Hra vypadá jako by byla spíše malovaná a jedná se o styl, který je hodně podobný olejové malbě. Jinak co se designu postav týče, tak tvůrci se zmiňují, že chtějí dosáhnout takzvaného high fantasy. Postavy tak mají vypadat jako by mohly existovat ve skutečnosti.

Babylon's Fall bude live-service hrou, což může na první pohled znít děsivě. Vývojáři ale slibují, že jakmile hra vyjde, nabídne uspokojující množství obsahu. Po nějaké době ale dojde na přidávání nových lokací a předmětů. Postupem času se také objeví časově omezené sezónní události a battle pass.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Jelikož si herní design bere inspiraci v evropských olejových malbách, tak podobnou cestou se vydává i herní hudba. Ta si totiž vzala kousek z evropské středověké hudby. Těšit se tak můžete na orchestrální soundtrack, který bude odpovídat atmosféře hry.

Babylon's Fall zatím nemá stanovené datum vydaní, ovšem je jasné, že titul vyjde na PlayStation 5, PlayStation 4 a PC. Mimo to se již nyní na stránkách hry můžete přihlásit do uzavřeného beta testování. To má brzy začít.