Pamatujete si ještě Avowed? Nové fantasy akční RPG z pohledu první osoby od Obsidianu bylo představeno téměř před dvěma roky. Dnes se konečně můžeme podívat na záběry přímo ze hry. Tentokrát nejsou natočeny v potemnělé jeskyni, ale v krásném a různorodém světě, který bude hodně nebezpečným místem.

Tenhle svět se jmenuje Eora, znají ho hráči série Pillars of Eternity. V Avowed se stanete vyslancem vzdálené země Aedyr, který navštíví vzdálený ostrov známý jako Living Lands, abyste prověřili zvěsti o šířící se nákaze. Ostrov je plný záhad a tajemství, nebezpečí a dobrodružství, rozhodnutí a následků.

„Living Lands je místem, které je vám po celou dobu cizí, ale současně vám je tak trochu vlastní, protože máte pocit, že vás ostrov sám volá o pomoc. Prozkoumejte ostrov, který je domovem mnoha různých prostředí a krajin, z nichž každá má svůj jedinečný ekosystém,“ láká tisková zpráva.

Souboje budou viscerální a budete si je moci zahrát po svém. Proti mnoha nebezpečným stvořením budete moci kombinovat meče, kouzla, zbraně a štíty. Budete moci zmrazit nepřítele a pak ho rozbít sekerou. Nebo ho praštit štítem, tím ho omráčit a poté do něj vrazit meč a skopnout ho ze skály. A jsou tady i pistole.

Avowed očekávejte v roce 2024 na PC a Xbox Series X/S. Hra bude v den vydání dostupná v Game Passu.

Další novinky z Xbox Games Showcase 2023 zde.