Aktualizace: Tohle je zajímavé. Ve včerejším příběhovém traileru a následné tiskové zprávě chybělo datum vydání. Bylo pouze uvedeno, že Avowed vyjde v roce 2024 na PC a Xbox Series X/S, včetně Game Passu. To vyústilo ve spekulace o možném odkladu. Na oficiálním blogu studia Obsidian se na okamžik datum objevilo.

Dle něj má Avowed vyjít 12. 11. tohoto roku. Pak ale datum zmizelo a místo něj vývojáři napsali, že posledních několik měsíců bylo v týmu velmi rychlých a vzrušujících. Znamená to, že by Avowed mohlo vyjít dříve? To v současné době nevíme. Možná jen Microsoft nechce na autory tlačit a dává jim prostor. Ostatně, ani Indiana Jones and the Great Circle nemá přesný termín; i u něj svítí jen rok 2024.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Avowed se na Xbox Games Showcase 2024 ukázalo v příběhovém traileru. Nové RPG z pohledu první osoby od studia Obsidian (autoři The Outer Worlds a Fallout: New Vegas) nás zavede do světa Pillars of Eternity a umožní nám různými způsoby kombinovat zbraně a magii.

"Vítejte na záhadném ostrově Living Lands protkaném dobrodružstvím i nebezpečím. Dokážete zachránit svou duši i ostrov před hrozící zkázou?" stojí v popisku.

Avowed vyjde v letošním roce pro PC a Xbox Series X/S, ale konkrétní datum zatím neznáme. Místo toho je jisté uvedení v Game Passu.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.