Nové akční RPG Avowed od Obsidianu bylo vytvořeno jako hra z pohledu první osoby, ale vývojáři myslí na všechny hráče a umožní přepnout pohled do kamery z třetí osoby. Zajímavou informaci jsme se dozvěděli během Gameplay Deep Dive, kde se tvůrci podělili o důležité detaily.

Avowed se pochlubí bohatým světem plným magie, tajemství a dynamických soubojů. Odehrává se ve známém univerzu Pillars of Eternity, konkrétně na záhadném ostrově Living Lands, který je protkán dobrodružstvím i nebezpečím. Oproti Pillars of Eternity má Avowed zcela odlišný herní styl a postavy. V nedávném příběhovém traileru jsme mohli vidět způsob interakce.

Vývoj Avowed se nachází v závěrečné fázi, kdy se hra leští, optimalizuje a opravuje. Z toho důvodu zřejmě nebylo oficiálně oznámeno datum vydání. Oficiálně nadále platí rok 2024 pro PC a Xbox Series X/S, včetně Game Passu, i když na blogu Obsidianu se na chvilku objevilo 12. 11.

V nových gameplay záběrech můžete vidět boj v oblasti Emerald Stair, kde vidíme použití luku i boj zblízka s mečem. Dozvíme se, že pro zvládnutí těžších nepřátel je zásadní vylepšování vybavení. Zejména v nových regionech. Tábor slouží pro odpočinek a možnost dozvědět se příběh svých společníků, kteří vtipkují. Cílem scenáristů bylo, abychom se cítili, že společně s nimi prožíváme dobrodružství a prozkoumáváme divočinu. Později se společníci mohou dostat do vzájemných konfliktů.