Avengers. Avengers. Avengers. Snad nikdo neutekl právě probíhající avengerské mánii, která se při uvedení nejnovější snímku s podtitulem Infinity War rozjela ve velkém. Známí hrdinové nás doprovázejí téměř na každém kroku a internet je zahlcen všemožnými zmínkami, odkazy, spoilery - no všichni jednoduše řeší hrdinskou skupinku a nebezpečné dobrodružství, kterému se vydali naproti. A co kdybych vám teď řekla, že tomuto filmovému fenoménu neunikla ani jedna z nejvíce hraných her nynějška? 

Fortnite, a přesněji řečeno mód Battle Royale, se rozhodl otevřít portál do jiné dimenze, a mohl tak na svůj povrch vpustit hlavního záporáka filmu Avengers: Infinity War. Právě postava Thanose se vydá v tomto módu napěchovaném akcí na rozlehlý ostrov, jenž je zahalený neustále přibližující se bouří, a vy sami se v jeho kůži můžete prát zuby nehty a ostatní nepřátele tak od sebe jednoduše odpudit. Přeci jenom Thanos není protivníkem na jednu kulku. Pokud však myslíte, že to bude tak jednoduché a prosté jako kliknutí tlačítka při vybírání speciálního skinu, tak to se pletete. Tahle postava totiž s sebou přinese celý speciální battle royale mód Infinity Gauntlet Limited Time Mashup. A znalci možná už tuší, o co tady vlastně půjde.

Hra v tomto módu bude začínat jako každá jiná. Vyskočíte z poletujícího autobusu, snesete se na zem a vydáte se na lov. Celým smyslem ovšem je, že na ostrově bude ukryta ona Infinity Gauntlet, neboli v českém překladu Rukavice nekonečna. Už jenom podle názvu je, myslím, každému jasné, že to nebude žádný módní výstřelek, nýbrž zaručenost nadprůměrné síly a moci! Jelikož tuto pomůcku si ve filmovém zpracování přivlastňuje právě Thanos, její nález vám zaručí okamžité převtělení do tohoto velikána a s ní i náležitou sílu, která vám zřejmě nezaručí jasné vítězství, ale cesta do cílové rovinky bude určitě značně jednoduší. 

„Během těch posledních pár měsíců, co jsme pracovali na Infinity War, jsme si párkrát udělali přestávku, abychom si pár her zahráli,“ vyjádřili se o Fortnite režiséři Avengerů Anthony a Joe Russo během rozhovoru pro Entertainment Weekly, kteří zároveň na svém twitteru zveřejnili zajímavý teaser„A vtom nás napadlo, jak skvělé by bylo, kdybychom měli nějaký Avengers-Fortnite mashup.“

„Velice důležité bylo, že ať už jsme udělali cokoli, muselo to být co nejvíce autentické jak k Fortnite, tak i Avengers: Infinity War, a muselo to být něco, co si užijí fanoušci obou stran,“ sdělil Entertainment Weekly pro změnu Donald Mustard, tvůrčí ředitel Epic Games. 

Zdá se, že jak tým kolem Avengerů, tak vývojáři Fortnite si tvorbu nového módu pro Fortnite: Battle Royale pěkně užili. Teď však zůstává otázkou, zda to bude bavit i hráče a jestli budou spokojeni nadšenci filmu i hry. Naštěstí nemusíme dlouho čekat, jelikož to všechno se dozvíme již v úterý 8. května, kdy bude mód i se samotným Thanosem přístupný naprosto všem a pro všechny platformy (PC, Mac, PS4, Xbox One a iOS)! Nutno ovšem také říct, že akce bude časově omezená. Na jak dlouho se prozatím neví.

Co si o této novince myslíte vy? Jste fanoušci ať už Fortnite či Avengerů, takže už odpočítáváte minuty do vydání? Rozhodně nám nezapomeňte napsat svůj názor do komentářů pod článkem.