Roztomilý robůtek posloužil Sony při uvedení PlayStationu 5 na trh pro ukázku toho, co dokáže ovladač DualSense. Technologická demoverze nazvaná Astro's Playroom byla velice zdařilá a z robůtka se postupně stal maskot PlayStationu, kterého Sony využívá i během finále Ligy mistrů v Londýně.

Pokud toužíte po přídavku, tak ho dostanete. V právě oznámené plošinovce Astro Bot se vypravíte na nové dobrodružství. První trailer ukázal, jak malý robůtek zdolává plošinky a bojuje s nepřáteli.

„Naslouchali jsme vašim připomínkám a nyní je Astro zpět v supervelkém vesmírném dobrodružství, které je dosud největší,“ tvrdí vývojáři ze studia Team Asobi, kteří připravili i odkazy na řadu klasických her, včetně PaRappa a Journey.

Prozkoumat máme 6 galaxií a více než 80 úrovní, ve kterých budeme hledat Astrovu roztroušenou posádku. Každá planeta má být jedinečná, od bujných lesů, písečných pláží, žhavých sopek až po překvapivější místa, jako jsou gigantické přesýpací hodiny nebo koruny zpívajících stromů.

Naštěstí má Astro k dispozici přes 15 nových schopností. Ty mají plně využívat výhod ovladače DualSense, jeho haptické zpětné vazby a adaptivních spouští. Díky nim pocítíme každý pohyb, každou akci.

Kromě toho autoři přidali nové padouchy. Máme se připravit na více než 70 nových typů, včetně masivních bossů na konci každé galaxie.

Předobjednávky budou zahájeny 7. 6. 2024, zatímco hra samotná vyjde 6. 9. 2024 na PS5.