Na sklonku jara minulého roku z předběžného přístupu vyšla na Steamu hra Assetto Corsa Competizione. Pokud máte rádi závodní simulátory a užívali jste si původní Assetto Corsa na konzoli PlayStation 4 nebo Xbox One, tak budete mít radost. Assetto Corsa Competizione si to 23. 6. 2020 zamíří na konzole od Sony a Microsoftu. Prodávat se bude digitálně i fyzicky za 39,99 eur.

Předobjednávky konzolových verzí zahrnou dárek v podobě dodatečného balíčku Intercontinental GT Pack, který byl nedávno spuštěn na PC. DLC rozšiřuje Assetto Corsa Competizione o oficiální soutěž GT Challenge Powered by Pirelli - součástí jsou čtyři mezinárodní okruhy ze čtyř různých kontinentů: Kyalami Grand Prix Circuit (Jižní Afrika), Suzuka Circuit (Japonsko), Weathertech Raceway Laguna Seca (USA) a Mount Panorama Circuit (Nový Jižní Wales, Austrálie). Ostatní si budou moci balíček koupit samostatně za 15 eur.

Assetto Corsa Competizione je mimořádná závodní simulace, která umožňuje hráčům zažít skutečnou atmosféru mistrovství GT3 s oficiálními jezdci, týmy, automobily a okruhy. Vše má být ve hře reálně zpracováno, včetně závodů Sprint, Endurance a Spa 24 hodin. Hra nabízí režimy pro jednoho hráče i multiplayer.

Připomeňme, že za měsíc vyjde nová bezplatná aktualizace pro PC verzi. Do hry přidá nové funkce, včetně autosalonu, nové možnosti pro úpravu jezdce a automobilu, stejně tak další možnosti pro servery v multiplayeru i vylepšení herních funkcí, uživatelského rozhraní a algoritmů.

Letos v létě rovněž dorazí GT4 Pack - více než 10 nových vozů GT4. Na konzolích bude dostupný během podzimu. Dalším placeným balíčkem je British Pack s novými okruhy z britského šampionátu GT. Vyjde v zimě pro PC i konzole.