Povedená příběhová stealth adventura A Plague Tale: Innocence bude mít pokračování. Se zprávou přichází francouzský web XboxSquad, který se o druhém díle dozvěděl od svého zdroje z vydavatelské společnosti Focus Home Interactive. Hra má být údajně oznámena v příštím roce a vyjít v roce 2022. Bohužel není jasné, zda půjde o přímé pokračování.

Zajímavé je, že ještě před vydáním A Plague Tale: Innocence se zástupci studia Asobo nechali slyšet, že jde o plnohodnotnou hru, která nedostane DLC, a pokračování neplánují. Podle všeho došlo ke změně názoru poté, co Focus Home projevili zájem o druhý díl, ale z důvodu zaneprázdněného druhého týmu Asobo, jenž pracuje na Microsoft Flight Simulatoru pro Xbox Game Studios a Microsoft, se hry dočkáme později. Focus pravděpodobně projevil zájem poté, co zjistil, že o hru je mezi hráči velký zájem a první díl se stal komerčně úspěšným společně s GreedFallem.

Britský Eurogamer se na pokračování A Plague Tale: Innocence zeptal přímo ve Focusu. Společnost vývoj nepopřela a vzkázala, že o nové hře od Asobo Studio se dozvíme ve správný čas.

„Už před časem jsme odhalili, že s Asobo pracujeme na dalším projektu, ale neřekli jsme, zda jde o pokračování A Plague Tale. Až přijde čas, zveřejníme více podrobností.“

Stealth adventura A Plague Tale: Innocence vyšla v květnu/máji letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Titul se odehrává ve středověké Francii a hráči hrají za dospívající dívku, která se na útěku musí starat o svého mladšího brášku, dávat pozor na vojáky inkvizice a také na všudypřítomné krysy, které zažene pomocí světla.