Když studio Bohemia Interactive v létě odhalilo plány na podporu Army Reforger v předběžném přístupu na Steamu a programu Xbox Game Preview, oznámilo, že ještě do konce letošního roku dorazí první opravdu velká aktualizace s názvem Ground Support. Tak se také stalo, s ohledem na určité změny ve vývoji ale nakonec tento milník nedorazil jako jeden velký update. Místo toho nám bude v dalších měsících dávkován postupně napříč několika menšími aktualizacemi, ale jak se zdá, už ta první nabízí to hlavní.

Jedná se zejména o zbrusu nový, v sérii Arma dosud neviděný ostrov Arland o rozloze 16 kilometrů čtverečních. Jde o ostrov nedaleko Everonu, který nabízí letiště, dvě malebné vesničky, zalesněný hřeben nebo vrch s komunikační stanicí. Arland se navíc pyšní několika zcela novými strukturami, jež zahrnují kontrolní věž na letišti nebo podzemní bunkry, či vlastní verzí módů Game Master a Conflict. Ta je přizpůsobena menší rozloze ve srovnání s Everonem. Celkově se přitom zdá, že jde o jakéhosi nástupce Utesu z Army 2 a Stratisu z Army 3, které také představovaly menší ostrovy, které doplňovaly hlavní lákadlo hry v oblasti map.

Velkou novinkou je rovněž první verze nového módu Combat Ops, který má být dynamickým, kooperativním, na multiplayer zaměřeným režimem. Až šesti hráčům vždy nabídne tři náhodně generované úkoly, po nichž je třeba se stáhnout, přičemž Combat Ops není problém hrát ani v singleplayeru. Tvůrci však upozorňují, že výzvy tohoto módu mohou žádat týmovou spolupráci.

Partyzánská frakce FIA také dostala další zbraně, a to útočné pušky Sa-58P a Sa-58V 7.62x39. Na M16 je zase nově možné připevnit 4x20 optiku pro boj na delší vzdálenost. Mezi další novinky, které první část milníku Ground Support přináší, pak patří rozšířené možnosti tvorby uživatelských scénářů, přepracování logiky zranění a léčení, možnost hostovat v rámci PC multiplayerové zápasy na lokálním stroji, změny v oblasti váhy munice nebo lepší hlasování na serveru.

Ke škodě určitě nebudou ani další vylepšení síťového provozu, změny v ozvučení, ovládání či umělé inteligenci. Za zmínku ale stojí také důkladnější možnosti nastavení grafiky na Xboxu a přepracování ovládání vozidel. Určité vozy nově nabízejí manuální převodovku a všimnout si lze obsáhlejšího uživatelského rozhraní při řízení nebo faktu, že při opuštění vozidla se už automaticky nevypne motor.

Kompletní seznam změn je k dispozici na oficiálním webu. V příštím roce mají každopádně dorazit další velké aktualizace. Milníky Air Assault a Final Strike mají na cestě za vydáním Army Reforger ve verzi 1.0 nabídnout třeba vrtulníky, lehkou artilerii, destrukci budov, systém elektřiny, více výbušnin nebo klasický vůz Škoda 105 S a další běžná i obrněná vozidla.