Ubisoft mění plány týkající se hry XDefiant. Bezplatná arénová střílečka měla vyjít na počítače a současnou i minulou generaci konzolí. Na sociálních sítích vývojáři oznámili, že PS4 a Xbox One verze dorazí později. Přitom zatím nevíme, kdy přesně dojde ke spuštění na PC, PlayStationu 5 a Xbox Series X/S. Nadále by mělo platit uvedení v průběhu letošního léta.

Rozhodnutí odložit vydání XDefiant na starší a výrazně slabší konzole, které nejsou vybaveny SSD disky, bylo učiněno na základě zpětné vazby z nedávné Open Session, veřejného testu pro všechny zájemce. Nevíme ale, o kolik později bude multiplayerová akce na PS4 a Xboxu One k dispozici. Informace hodlá Ubisoft sdílet později.

Spuštění první sezóny XDefiantu bude předcházet šestitýdenní předsezónní období, aby si vše sedlo. Poté bude následovat první sezóna a plánovaný obsah na první rok. Ten zahrne: 4 nové hratelné frakce, 12 nových zbraní a 12 nových map. XDefiant proti sobě postaví frakce z her Ghost Recon, Splinter Cell, Watch Dogs i The Division nebo Far Cry 6.