Respawn se po poněkud nudnější a kritizované první sezóně rozhodl hru posunout opět o něco dál. I přestože snad všichni hru milují a nemůžou se nabažit skvělého pohybu a komunikačního systému hry, po několika měsících s minimem nového obsahu hra začala být prostě nuda. Hráčům dnes už jednoduše nestačí hrát stejnou hru stále dokola, jsou potřeba updaty a nový obsah. To ostatně dokazuje i stále úspěšný Fortnite, který je updatován takřka týdně. S druhou sezónou se však Respawn rozhodl vzít Apex o krok dál. Po napadení ostrova "dinosaury" se tak nyní dočkáváme dalšího eventu s názvem Iron Crown (Železná koruna). 

Tento event trvá do 27.8. a můžeme si během něho vyzkoušet nový a dlouho očekávaný mód. Tím je Solo mód. Takže už nemusíte hrát se třemi dalšími hráči v týmu. Minimálně tedy do doby než event skončí. Zároveň o víkendech získáte dvojnásobné XP pokud skončíte v první pětici.

Na mapě se také objevila nová oblast. Tou je takzvané Octane Town, které je plné skokánků, plošin a jump padů. Zároveň si zde můžete proskočit ohnivým kruhem. Jestli tak hledáte rychlou akci, toto je rozhodně místo, kam se stojí za to podívat.

Do hry byly také přidány nové skiny, se kterými si tentokrát Respawn dal opravdu práci. Hra se dočkala i nové měny, kterou se dá zakoupit limitovaný obsah. Skiny však můžete získat i zdarma a to plněním výzev.

Iron Crown event můžete hrát do 27. 8.