Běžné úniky nejsou úplnou novinkou. Obzvlášť u velkých a populárních her. Občas ale nastanou momenty, kdy se na veřejnost dostanou opravdu zásadní věci, které měly ještě zůstat pod pokličkou. Ať už jsou zásadní svou důležitostí, počtem nebo v případě Apex Legends dokonce obojím.

Na internetu se totiž v posledních dnech objevily videa a informace pocházející z interní verze hry, která toho – zcela nepřekvapivě – co do obsahu nabízí poněkud více než ta veřejně dostupná. Abychom to shrnuli velmi jednoduše, aktuálně se ví o devíti nových legendách, dvou nových arénových mapách, třech nových zbraních a dalších menších věcech. Jedná se o obsah na přibližně dva až tři roky dopředu.

Autentičnost tohoto úniku byla komunitou zprvu zpochybňována. Pak se ale začala objevovat i videa ukazující jednotlivé legendy v akci a o pravosti nebyl pochyb.

Mezi nejvíce ukazované nové hratelné postavy patří Newcastle, který zároveň vypadal i nejvíce dodělaně a pravděpodobně bude následovat jako nová hratelná postava. Řadí se mezi defenzivní legendy a je označován coby „mobilní obránce“. Jeho pasivní dovedností je možnost táhnout polomrtvé spojence během jejich oživování. Taktickou dovedností je mobilní štít – ovladatelný dron, který vytváří energetický štít. Ultimátní dovedností je poté schopnost Castle Wall, která vám dovolí vyskočit do vzduchu a poté narazit do nepřítele, spojence nebo nějaké oblasti a vytvořit kolem malé opevnění.

Z dalších legend lze poté vidět: Conduct, Scryer, Caliber, Jester, Phantom, Vantage, Uplink a Catalyst. Popis jejich schopností najdete například na Redditu nebo na obrázcích níže.

Krom toho jsme se také dozvěděli o existenci dvou nových arénových map, minimálně dvou nových zbraní (Nemesis B-AR a energetická pistol Fanatic), laserového zaměřovače pro R-99 nebo o nových kosmetických předmětech.

Je nutné podotknout, že se může do vydání jednotlivých věcí změnit téměř cokoliv. Přesto jde o velký a zajímavý únik.