Vývojáři z Respawnu se v Apex Legends snaží vyprávět rozmanitý příběh založený na postavách. Takzvané legendy jsou všech věkových kategorií, ras a sexuálních identit. Za tu dobu mohli být hráči svědky několika příběhových oblouků zaměřených na lesbické, bisexuální a homosexuální postavy, které si prošly vším možným. Teď se do hry dostane první transgenderová postava.

Jmenuje se Tressa, dabuje ji Meli Grant a jde o čarodějku. V traileru věští budoucnost Rampart, jež se poté zeptá na Tressinu minulost, což vede k flashbacku. Vidíme Tressu a tři její kamarády v provizorní klubovně, kde diskutují o současném stavu planety Boreas, která zažívá humanitární krizi. Na planetě platí stanné právo, v noci je zakázáno vycházet a v obyvatelích převládá strach.

Z reproduktoru se opakovaně ozývá ženský hlas se vzkazem, že nadějete ještě není ztracena. Hammond Robotics má plán na záchranu měsíce Boreas, Cleo, a podle PR týmu výrobního gigantu je vše v pořádku. To si ovšem čtveřice kamarádů nemyslí a má oprávněné obavy o budoucnosti měsíce Cleo, který nemá Hammond Robotics v plánu zachránit, nýbrž pouze vytěžit jeho přírodní zdroje, stejně jako to firma udělala na Talosu. Tressa hodlá s kamarády vymyslet plán na záchranu Clea a Boreasu.

Než ale mohou něco vymyslet, tak jsou z reproduktoru upozornění na zákaz vycházení. Zůstávají pouze Tressa a Margo. Margo chce Trisse něco ukázat, po krátkém výletu se kochají výhledem na západ slunce.

„Je to nádhera,“ poznamená Tressa při pohledu na oblohu. „Ty taky. Sluší ti to,“ odpoví Margo s odkazem na Tressinu proměnu, která zřejmě proběhla nedávno. Na to Tressa odpoví, že má pocit, jako by se jí otevřel celý svět, když teď může být sama sebou. Margo začne Tresse číst z ruky, zmíní se o jejím soucitu a odvaze a pochválí ji za to, že se dokázala dostat přes své problémy.

Margo má ale plán, jak Hammond Robotics zastavit. Společně s Tressou se vplíží do zařízení, kde se Tresse kolem dlaně omotá podivná černá látka ferrofluid. Pak začne její přívěšek ve tvaru měsíce levitovat. Není ale na nic čas. Tressa zjišťuje, že Margo v objektu nastražila bombu, s čímž nesouhlasí. Hádku přeruší stráž, která se zaměřuje na Tressu, které se podaří jen tak tak uniknout. Což neplatí o Margo. Ta je odváděna Hammondovou ochrankou a aktivuje bombu. Infrastrukturu sice zničí, ale dle Tressiny reakce při tom pravděpodobně přišla o život.

Příběh končí a my se vracíme do současnosti. Rampart je Tressinou minulostí zděšená a ptá se, jestli krystaly mohou Tresse (říká se ji Catalyst) prozradit, co se Margo stalo. Catalyst řekne, že bohužel nemohou a prozradí, že zjištění osudu Margo je jedním z důvodů, proč se vrátila na svou domovskou planetu. To můžeme považovat za náznak, že se v nadcházející 15. sezóně dočkáme nové mapy.

Více informací o 15. sezóně nazvané Eclipse se dozvíme za dva dny, ve čtvrtek 20. 10. Ke spuštění dojde 1. 11. 2022.

Apex Legends si můžete bezplatně zahrát na počítačích a konzolích. Na Androidu a iOS je potom ke stažení Apex Legends Mobile.