Australian Open je svátkem pro všechny nadšence tenisu. Popularity turnaje chtějí podruhé využít vývojáři z Big Ant Studios, kteří nám přinesli AO Tennis a poté vylepšený AO International Tennis. Obě hry nepatřily mezi kandidáty na nejhorší tituly roku, ale ve spolupráci s Bigben Interactive hodlají tvůrci udělat větší díru do světa.

Je to zajímavá situace, Bigben Interactive totiž v roce 2018 jako konkurenci pro AO Tennis vydali neúspěšný Tennis World Tour, který nabídl French Open v dost děsivém provedení s chybami. Mluvilo se o tom, že hra byla dokončena z pouhých 20 procent. Tak doufejme, že tohle nepostihne AO Tennis 2, jenž přinese licencovaný obsah plnohodnotného Australian Open a novou kariéru, ve které nebude záležet pouze na talentu mladého tenisty na kurtu, ale i na událostech mimo soutěže. Tvůrci nás tedy chtějí více ponořit do světa tenisu a možná budeme svědky pilného a tvrdého tréninku nebo různých zákulisních věcí. Celkově nám má kariéra ukázat, čím si musí projít mladý hráč, který se postupně stává hvězdou.

Druhým důležitým prvkem hry je komplexní editor z prvního dílu. Editor umožní přizpůsobovat všechny prvky hry. Navíc bude k dispozici i veškerý obsah vytvořený a sdílený uživateli z původního AO Tennisu. To podle tiskové zprávy představuje více než 20 000 hráčů a stovky kurtů.

„Pro fanoušky, kteří si chtějí znovu prožít slávu svých oblíbených hráčů, obsahuje AO Tennis 2 seznam nejznámějších talentů napříč ATP i WTA (Rafael Nadal, Ash Barty, Angelique Kerberová a mnoho dalších),“ lákají Big Ant na druhý díl s tím, že poslouchají komunitu a připravují vylepšení a nové funkce, které hráči požadovali. Brzy se máme dozvědět další podrobnosti o obsahu a kariérním režimu.

AO Tennis 2 vyjde 9. ledna/januára 2020 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.