Aktualizace: BioWare konečně přestalo mlčet. Na oficiálním blogu se objevil příspěvek, který de facto potvrzuje dřívější zvěsti. Vypadá to, že BioWare skutečně chystají Anthem 2.0. Anthem by tak po čase mohl konečně vypadat jako hra, kterou vývojáři celou dobu plánovali vytvořit.

Casey Hudson se nejprve ohlédl za minulým rokem, v němž tvrdě pracovali na zlepšení stability, výkonu a celkové kvalitě hry. Současně přinesli tři nové sezóny nového obsahu a funkcí. Nestačilo to ale k tomu, aby byl Anthem lepší hrou.

Anthem má od začátku velké problémy, což si v BioWare podle všeho přiznali. Hudson v článku píše o zpětné vazbě, kdy hráči zmiňují, že se Anthem potřebuje vrátit ke kořenům, nabídnout lepší dlouhodobý progres a plnohodnotný end game obsah.

BioWare hodlají přepracovat základny hry, aby naplno využili potenciál Anthemu. K tomu nebudou stačit aktualizace nebo upgrady. V nadcházejících měsících se zaměří na to, aby obnovili základy s jasnými cíli, motivačními výzvami a progresem s různými odměnami. To vše při zachování radosti z létání a boje.

Z těchto důvodů nebude v Anthem nová sezóna. Místo ní dojde na menší události a nový obsah v obchodě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Již za čtyři dny zde máme Valentýn, svátek všech zamilovaných a různých symbolů lásky. Tento fakt samozřejmě bere v potaz většina live service her a nabízí tak hráčům řadu tematických předmětů, událostí a herních módů. Srdíčka se na nás prostě sypou ze všech stran. Jen u slavných vývojářů z BioWare se zdá, že se zastavil čas. V jejich posledním titulu Anthem se totiž stále slaví Vánoce.

Připomínat nešťastný osud této hry s obrovským potenciálem je vlastně naprosto zbytečné. Ačkoliv vývojáři po tragickém vydání slibovali nekonečnou podporu a razantní zlepšení, ani o rok později se nezdá, že by se Anthem pokoušel o nějaký věhlasný comeback. Ba naopak dává hráčům najevo, že jim je jejich hra naprosto ukradená. Poslední herní událost s názvem Icetide přišla do hry již 11. 12. a byla zde, aby oslavila vánoční svátky a příchod nového roku. Dalo by se tak očekávat, že ozdobené stromečky a zasněžené paloučky ve hře vydrží maximálně tak měsíc. Poslední patch však prodloužil tuto událost až do února/februára.

Nejhorší na celé této věci však je, že BioWare mlčí. Při vydání již zmíněného patche studio napsalo: “ V současnosti pracujeme na tom, co přijde po Icetide, zatím však nejsme připraveni podělit se o detaily.”

Ačkoliv tato věta zní nadějně, velice brzy byl příspěvek vymazán a od té doby studio mlčí. Nám tak nezbývá nic jiného než sedět a doufat, že se brzy něco změní a BioWare přinese nějaký nový event. Nebo snad doufat, že už to vzdají a začnou se věnovat něčemu, co má alespoň nějakou budoucnost?