Jednou za čas se objeví nějaká velmi populární hra, kterou hrají miliony hráčů po celém světě. Není tak divné, že se neúspěšná, ale někdy i veleúspěšná studia chtějí svést na vlně popularity a okopírují koncept. Takhle se to stalo například u žánru battle royale. Mnozí jdou ale mnohem dál a okopírují nejen hratelnost, ale také název. A právě to je případ Among Us, které je nejvíce napodobovanou hrou minulého roku.

V Číně se objevila mobilní hra Werewolf Among Us, která se rychle stala hitem. Aby to ale nebylo líto počítačovým hráčům, tak ti měli zase na Steamu několik Among Us napodobenin. Jednou z nich je i Killer: Infected One of Us, s původním názvem Killer Among Us 3D, od studia DreamTeamGames, které má teprve vyjít.

Další z řady „zmetků“ je Imposter Inside Us. Opomenout také nesmíme na Pretend od whitesquare. Máme tu také VRChat, kde někdo prostě jen tak vytvořil 3D Among Us místnost, která dle recenzí uživatelů fungovala překvapivě dobře. Pozadu nezůstal ani Epic Games, který ve Fortnite nabídl Spy Within běžící na podobném stylu jako Among Us.

Také platforma itch.io nabídla hru z tohoto prostředí pod názvem Among Us Story Mode. Jednalo se tak o singleplayerovou variaci na.... impostery. Ale cenu o nejlepšího impostera mezi Among Us vyhrává Murder Us. Ta nejenže má podezřele podobnou ikonu v App Store, ale dokonce i velmi podobný popisek. O samotné hratelnosti a stylu ani nemluvě.

„V Murder Us si můžete zahrát od 3 do 10 hráčů a váš úkol bude opravit porouchanou vesmírnou loď. Musíte ale být opatrní a ostražití, protože mezi námi tu je vrah. Mohou být dokonce dva a ti se nezastaví, dokud všichni nebudou mrtví!“

Původní titul Among Us si ale stále drží svou popularitu, vývojáři z InnerSloth plánují přidat novou mapu a o ztrátu popularity nemusí mít strach. Imposterů je tu totiž víc než dost.