Pokračování série Amnesia je považováno za psychologický hororový klenot. Vývojáři si ale uvědomují, že pro některé může být dobrodružství až příliš strašidelné. Pro slabší povahy připravili speciální režim.

Pokud se neradi bojíte a toužíte po méně děsivém dobrodružství v kůži Tasi Trianon, hlavní hrdinky, která se po nehodě ztratila v poušti, tak si Amnesia Rebirth můžete zahrát v Adventure Mode. V tomto režimu je důraz kladen na příběh a hádanky bez úzkosti ze smrtelných setkání s obludnými tvory. Tvůrci také vynechali negativní účinky z temnoty, strachu a pocit klaustrofobie. Došlo také ke změně nasvícení a tím byla změněna atmosféra, kterou vám přiblíží video úplně nahoře.

Přečtěte si také: Amnesia: Rebirth je po dlouhé době pořádná hororová hra

„Věříme, že každého, kdo miluje dobrou dobrodružnou hru založenou na příběhu, tento nový režim nadchne. Ne každý se rád bojí,“ uvedl představitel studia Frictional Games, které vytvořilo také hororové tituly Amnesia: The Dark Descent a SOMA.

Těšit se můžete na průzkum spálené alžírské pouště, temných jeskyň, zapomenutých ruin i mimozemské krajiny. Adventure Mode obsahuje navíc řadu bonusových hádanek, které doplňují zážitek.

Adventure Mode je dostupný pro PC verze Amnesia Rebirth - na Steamu, Epic Games Store a GOG. V příštích týdnech má dorazit do PlayStation 4 verze hry.