Už dlouho jsme tu neměli žádný odklad, tak to napravuje studio Endnight Games. To si dnešní den vybralo k tomu, aby oznámilo odklad pokračování survivalu The Forest. Hororovější survival Sons of the Forest měl vyjít 20. 5. letošního roku. Nyní s ním vývojáři počítají až na říjen a nabízejí obvyklé vysvětlení: potřebují více času na to, aby hra byla dobrá.

„Během posledních několika týdnů jsme si uvědomili, že naše datum vydání hry Sons Of The Forest v květnu 2022 bylo příliš ambiciózní. Abychom byli schopni splnit naši vizi dalšího kroku v oblasti survival her, rozhodli jsme se posunout datum vydání na říjen 2022,“ dočteme se v oficiálním prohlášení.

Už jednou se přitom termín posouval, Sons of the Forest jsme si měli původně zahrát koncem loňského roku. V listopadu 2021 byl ale posunut na rok 2022.

Oznámení o odkladu doprovází video, které ukazuje propracovanější animace při pozdravu jiného hráče, jezení syrové ryby, stavění a přípravu terče. To vše jde ruku v ruce s tím, co tvůrci fanouškům slíbili; propracovanější a hororovější survival zážitek.

Hra The Forest strávila v předběžném přístupu na Steamu necelé čtyři roky a stal se z ní jeden z nejlepších survivalu. Ujali jste se role Erica Leblanca, jenž pátral po svém synovi po strastiplné havárii letadla hluboko v odlehlém lese. Kromě pátrání museli hráči bojovat s kanibalistickými monstry a přežít v drsné divočině.

Temný les nás čeká i v Sons of the Forest. Klíčovým prvkem nadále zůstává přežití, tedy sbírání surovin, budování přístřešku a vytváření stále lepšího vybavení, průzkum oblastí apod.