Aktualizace: Společnost Strikerz Inc. prostřednictvím nového traileru a obrázků potvrdila, že fotbalová hra UFL bude 12. 9. letošního roku spuštěna na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Bude zdarma a chybět nebude cross-play, aby si hráči mohli zahrát spolu i proti sobě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Po víkendové betě jsou autoři UFL připraveni odhalit datum vydání. Se svou bezplatnou fotbalovou hrou se hodlají postavit EA Sports FC na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Během prvního beta víkendu si zahrálo více než 1,5 milionu hráčů.

Ambiciózní UFL s Ronaldem jako hlavním ambasadorem má být na současné generaci konzolí spuštěno 12. září/septembra letošního roku. Tvrdí to portál Insider Gaming. Má to mít přímo od společnosti Strikerz Inc. Ta ale nic oficiálně neoznámila. Možná server porušil embargo. Mimochodem, EA Sports FC 25 vyjde 27. 9.

Hlavním cílem UFL je zachovat fair-to-play a upřednostnit dovednosti před utrácením. Autoři tak reagují na monetizační systém v Ultimate Teamu v sérii FIFA / EA Sports FC od Electronic Arts.

„Jsme fotbaloví fanoušci a vášniví hráči – fotbalové videohry hrajeme už léta a přesně víme, co lidé chtějí v simulaci vidět. Chceme od základu přetvořit fotbalové videohry a nabídnout hráčům po celém světě revoluční, vzrušující a poctivý herní zážitek,“ tvrdí Eugene Nashilov, generální ředitel Strikerz Inc.

Ve studiu jsou spokojeni se změnami, které za poslední měsíce provedli. Od první víkendové bety aplikovali více než 80 procent vylepšení. Bohužel na hřišti už to tolik vidět není. Hráči si stěžují na divnou hratelnost a celkově špatnou kvalitu. Tak uvidíme, jak bude UFL vypadat za měsíc.