Na internetu se objevují obavy, že Star Wars Eclipse bude akorát převlečený Detroit: Become Human, případně další tituly s rozvětvenými příběhy jako Heavy Rain a Beyond: Two Souls. To odmítl David Cage. Zakladatel studia Quantic Dream a autor těchto titulů v rozhovoru pro IGN Japan připustil, že obě hry mají příběh zobrazující společnost budoucnosti, ale tím podle něj podobnost končí.

„Obě hry budou velmi odlišné, velmi rozdílné, i když samozřejmě využijeme i to, co jsme se naučili. Ale v žádném případě to nebude napodobenina, bude to velmi odlišný zážitek,“ uvedl Cage. Jedním z velkých rozdílů je samotné zasazení. Detroit: Become Human je představa autorů, jak může vypadat náš svět za 10, 15, 20 let, zatímco svět Star Wars je mnohem, mnohem dál.

Cage označuje Star Wars Eclipse za nejambicióznější projekt studia. Doufejme, že brzy ze hry uvidíme více. Zatím nevíme ani přibližné datum vydání.

Příběh Star Wars Eclipse je zasazen do období vrcholné Republiky, tedy zhruba 200 let před událostmi filmové ságy. Tato éra byla dosud doménou knih a komiksů, jelikož celá vrcholná Republika vznikla zásluhou divize Lucasfilm Publishing. Star Wars Eclipse lze přitom považovat za jeden z prvních počinů, díky nimž éra v originále známá jako The High Republic expanduje i do jiných médií.

Pokud byste náhodou očekávali nějaký projekt od Quantic Dream jako filmovou/seriálovou adaptaci, tak dle Cage nic takového neplánují a aktivně neusilují o prodej práv.