Embracer Group informovala akcionáře o špatných prodejích dvou her. Tituly Alone in the Dark a Outcast: A New Beginning nenaplnily očekávání švédské společnosti.

Alone in the Dark vyšlo 20. 3. tohoto roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Průměrné hodnocení v recenzích je 63 %, zatímco hráči na Steamu hodnotí návrat do sídla Derceto Manor jako spíše kladný. Díky SteamDB víme, že maximální počet souběžně hrajících hráčů činil 1628. To je dost málo.

Restartu survival hororu tak nemohl ani David Harbour, hvězda seriálu Stranger Things, a Jodie Comer z filmu Free Guy.

„Alone in the Dark se snaží novému publiku představit hru, sérii a příběh, který před tolika lety započal jeden z nejoblíbenějších žánrů, které se dnes těší ohromné podpoře. V porovnání se svou přímou konkurencí bohužel nová reimaginace původního dílu nevyčnívá tak, jak by mohla, přesto jde o zábavný a se vším všudy dobře zvládnutý titul, který doufám, že je pouze začátkem něčeho víc,“ napsali jsme v recenzi.

To Outcast: A New Beginning má od hráčů velmi kladné hodnocení, zatímco od novinářů je průměr 69 %. Ve hře bylo současně maximálně 1116 hráčů. To je ještě méně než v případě Alone in the Dark. Hra vyšla 5. 2. 2024 na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

„Vývojáři udělali při návrhu hry pár vážných chyb. Možná si uřízli příliš veliké sousto, nebo neměli dostatek finančních prostředků, aby hru vydělali. Outcast A New Beginning je nejvíce zábavný na samotném konci, který možná kvůli nedostatku trpělivosti uvidí minimum hráčů,“ napsali jsme v recenzi.