Již brzy si budete moci na mobilech a tabletech zahrát povedený survival thriller Alien Isolation. Na iOS a Android vyjde 16. 12. letošního roku. Za portem stojí odborníci ze studia Feral Interactive, které slibuje komplexní survival hororový zážitek bez kompromisů.

Grafika a atmosféra titulu budou podle nich „věrně reprodukovány i pro mobilní zařízení“.

„Špičkové vizuální zpracování, strhující příběh a děsivá atmosféra klasiky od Creative Assembly, která byla věrně přepracována pro mobilní zařízení. Jedná se o kompletní survival hororový zážitek dokonale přepracovaný pro mobilní zařízení,“ uvádí tisková zpráva.

Kromě tohoto nabídne všech sedm dodatečných balíčků, včetně Last Survivor, který zachycuje poslední misi Ellen Ripleyové na lodi Nostromo.

Hrát budete moci prostřednictvím dotykové obrazovky s různými možnostmi přizpůsobení, stejně tak s kompatibilními gamepady. Na zařízeních se systémem iOS potřebujete alespoň iOS 14.8 a 11 GB volného místa, i když App Store doporučuje 22 GB, abyste se vyhnuli problémům s instalací. U Androidu se uvádí desátá verze operačního systému a Google Pixel 3 / 3XL / 4 / 4XL / 6 / 6 Pro, Motorola Moto G100, OnePlus 6T / 7 / 8 / 8T / 9, Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e / S20 / S21 5G, Samsung Galaxy Note10 / Note10+ / Note20 5G, Samsung Galaxy Tab S6 / S7 a Xiaomi Mi 9.

Hra se bude prodávat za 14,99 eur (cca 380 Kč) a pro tuzemské hráče je dobrou zprávou přítomnost české lokalizace ve formě titulků. Minimálně je uvádí App Store.

„Když Ellen Ripleyová opouštěla Zemi, slíbila své dceři, že se vrátí domů a oslaví její 11. narozeniny. Nikdy se jí to nepodařilo. O patnáct let později se Amanda Ripleyová dozvídá, že byl nalezen letový záznamník z matčiny lodi. Amanda vstoupí na vesmírnou stanici Sevastopol, aby konečně vyřešila záhadu matčina zmizení, jen aby se střetla s neznámou hrozbou. Vydej se na děsivou výpravu za přežitím a projdi labyrintem stanice Sevastopol. Bez náležité přípravy a výbavy budeš k přežití potřebovat veškerý svůj důvtip a odvahu,“ vnadí popisek.