První herní ukázka z remaku druhého dílu Silent Hillu zanechala pachuť v puse. Gameplay záběry působily rozpačitě, grafická stránka je zastaralá, pověstná atmosféra strachu se vytratila a boj je utahaný a nezajímavý. Podle neoficiálních informací, které získal insider Dusk Golem, má být video ze starší verze.

Naděje ke zlepšení tady tedy je. I když Dusk Golem ji podkopává další zprávou. Podle něj na projektu pracuje malá skupina vývojářů. Zbytek mělo vedení polského studia Bloober Team (autoři Layers of Fear a The Medium) přidělit na jiný projekt. Možná nejsou potřeba, když je Silent Hill 2 Remake už delší dobu v závěrečné fázi vývoje. To čerstvě potvrdil producent Motoi Okamoto z Konami.

„Jsme v závěrečné fázi vývoje. Bohužel v tuto chvíli toho moc říct nemůžu. Jak jsme již zmínili, jsme velmi opatrní ohledně jakýchkoli změn. Zůstáváme věrni původnímu titulu. Provádíme však úpravy v některých oblastech, které je třeba v průběhu času modernizovat,“ uvedl Okamoto v rozhovoru pro Famitsu.

S největší pravděpodobností Silent Hill 2 Remake vyjde v letošním roce. Moderní předělávku zmiňovala ve svém seznamu i Sony. Hra bude dostupná pro PlayStation 5 a PC. Až za 12 měsíců může hra dorazit na další platformy, včetně Xboxu Series X/S. Bylo to uvedeno v posledním videu.

V Konami si užívají úspěch Silent Hill: The Short Message. Bezplatnou hru si pro PS5 stáhlo dva miliony hráčů. Před týdnem byl hlášen milion. Je ale otázkou, zda ve společnosti jsou opravdu spokojeni. Hráči totiž tolik spokojeni nejsou a hororové dobrodružství v rozpadajícím se paneláku je moc nezaujalo. Ve srovnání se zrušeným Silent Hills od Hidea Kojimy (na PS5 byl hratelný teaser pojmenovaný P.T.) má být vše chudší a stokrát ohrané.

Mezitím Bloober Team představil divizi Broken Mirror Games, která už nějakou dobu spolupracuje s externími týmy a pomáhá jim s vývojem hororových her. V rámci spolupráce má studio nezávislé firmě poskytnout své know-how. Tímto způsobem má být uvolněn skutečný potenciál hororů a přinést do tohoto žánru svěží vítr.

Brzy se seznámíme s prvním projektem. Detailnější představení divize Broken Mirror Games je naplánováno na konferenci DICE v Las Vegas, koná se od 13. do 15. února/februára letošního roku.

Jedním z projektů může být The Walking Dead. Bloober Team se už delší dobu netají spoluprací se Skybound Entertainment. Podle spekulací mají společně tvořit nový horor postavený kolem známé celosvětové značky. Tento tajemný titul má vyjít nejdříve v roce 2025.