Společnost THQ Nordic dnes večer překvapila prvním gameplay trailerem hry South Park: Snow Day. Čeká nás dobrodružství v zasněžených ulicích South Parku.

V kooperativní 3D akci z pohledu třetí osoby budeme bojovat proti ostatním dětem z tohoto známého městečka. Ale pozor, číhají na nás další nebezpečí. Cílem je zachránit svět před nekonečnou zimou a užít si den bez školy. To můžete sami v doprovodu botů, stejně tak ve společnosti dalších třech hráčů.

„Připojte se ke Cartmanovi, Stanovi, Kylovi a Kennymu a oslavte s nimi v trojrozměrné kráse nejkouzelnější den v životě každého malého dítěte – den plný sněhu!“ láká tisková zpráva.

Frakční boje mají být frenetické a obohaceny zcela novým příběhem, kde pravidla určujete vy. Vybavit se budete moci jedinečnými zbraněmi a postupně vylepšovat schopnosti New Kida. Ano, vypadá to spíše na jednoduchou rubačku, ve které se budete moci zabavit.

Hra vyjde v březnu nadcházejícího roku ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Cena bude 30 eur.

Už je to doba, co jsme si naposledy mohli zahrát velkou hru ze světa South Parku. V roce 2014 to bylo akční RPG The Stick of Truth a v roce 2017 jeho pokračování The Fractured but Whole. Na prvním pracovalo studio Obsidian a na druhém Ubisoft San Francisco.