Věrní fanoušci oblíbené real-time strategie Age of Empires 3, slyšte. Do hry plné nelítostných bojů, historických nešvárů a mimořádných akcí konečně přichází kooperační režim, pro zajímavější průběh historických bojů, který nyní můžete zažít společně s kamarádem nebo dalšími spoluhráči proti lstivým nepřátelům.

Přestože mnoho hráčů se rozhodlo přesedlat na Age of Empires 4, svou popularitu předchozí hra neztrácí. Díl, který vyšel v roce 2021, nese název Age of Empires 3: Definitive Edition, jenže doposud zde chyběla menší maličkost v podobě kooperačního režimu. Vše se ale mění s nedávnou aktualizací, která umožňuje odehrát všech 12 bitev založených na historických událostech společně se spoluhráčem. Samozřejmostí je možnost spolu odehrát souboje obsažené v dodatečném obsahu a o to lepší je, že pro odehrání těchto bojů stačí, aby dané DLC vlastnil jen jeden hráč.

Pokud se tedy rozhodnete pustit společně do bitev, připravte se na aktualizovanější systém soubojů. Aby vše bylo vyrovnané, postaví se proti vám dvě nepřátelské umělé inteligence, které mají odstupňovanou obtížnost pro správný pocit výzvy.

Chtějí-li hráči hrát Age of Empires 3 v kooperaci, stačí přejít na obrazovku multiplayeru, vybrat jako typ režimu „kooperativní bitvu“ a poté zvolit, zda má být veřejná nebo soukromá. To je vše a hurá do boje!