Fanoušci netradičních her by měli zbystřit a zaměřit svůj radar na dobrodružnou plošinovku After Us od španělského studia Piccolo, které je známé hrou Arise: A Simple Story, za podpory Private Division. Tato divize patří Take-Two Interactive a zaměřuje se na podporu malých nezávislých projektů.

After Us by se dal popsal jako Journey, ovšem nezaměřuje se na cestu o životě a smrti, která nás v abstraktním tónu nutí přemýšlet o vlastním životě, nýbrž na dopad našich rozhodnutí na budoucí generace. After Us se zaměřuje na znečištění, vymírání fauny a flóry rukou člověka.

Jako Gaia, Duch života, budete prozkoumávat zákoutí surrealistického a abstraktního světa s cílem zachránit duše vyhynulých zvířat. Nejprve se ale dozvíte o jejich osudu, například o poslední velrybě zabité harpunou, posledním orli v kleci a posledním uloveném jelenovi, zatímco budete přežívat setkání s nebezpečnými, ropou pokrytými Požírači, kteří se potulují pustinou a hledají zbývající život. Vy jim v tom musíte zabránit a postupně obnovit život na planetě.

After Us vyjde 23. 5. letošního roku pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Steam).