Bude tomu už skoro rok, co se herním průmyslem prohnala kauza #MeToo. V rámci nyní byla spousta hráčů, vývojářů a streamerů obviněna z nevhodného sexuálního chování či sexismu. A dnes se na povrch dostala informace ohledně dabéra Jeffa Leache, který propůjčil hlas postavě Simona ‘Ghost’ Rileyho v Call of Duty: Moder Warfare. Ten byl totiž obviněn z misogynie, kvůli čemuž s ním Activision následně přerušil veškeré konexe.

Přečtěte si také: Na podzim vyjde Call of Duty vytvořené pro novou generaci

Jakže se na tohle všechno vůbec přišlo? No, na twitterovém účtu YouTubera vystupujícího pod jménem NitroLukeDX se objevila video montáž, která ukazuje různé sexistické narážky, které Leach v průběhu let pronesl. Mezi nimi byl například komentář mířený na osobu streamerky The Zombi Unicorn, která se dle něho v roce 2017 objevila na TwinGalaxies show, ne protože by byla zábavná, ale protože spoléhala na svůj děsný výstřih.

Následně se v montáži objevují také velmi explicitní sexistické komentáře mířené na ženské hráčky videoher, které Leach pronesl koncem minulého roku při svých streamech z Call of Duty. Na celou montáž se můžete podívat o kousek níže, ale předem varujeme, že se zde objevují velmi silné a nevhodné výrazy.

Po nějaké době se tento příspěvek dostal k magazínu Charlie INTEL, který se zaměřuje na novinky ohledně Call of Duty, který o tom následně informoval společnost Activision. Ta oznámila, že Leach s nimi již nebude nadále spolupracovat.

„Sexismus nemá co dělat v našem průmyslu, našich hrách ani v naší společnosti,“ vyjádřil se k problému Activision. „Activision nadále nebude pracovat s Jeffem Leachem. Důrazně odsuzujeme tyto poznámky. Jsme odhodláni poskytovat všem hráčům zábavný a bezpečný zážitek.“