Vydavatelský dům Activision zjevně nelení a zajišťuje, aby se na jejich silné značky nezapomínalo. Následující úniky pocházejí z twitterového účtu TheGamingRevolution zaobírající se především sérií Call of Duty a již v minulosti předčasně zveřejnil pravdivé informace právě v rámci této série. Už nějakou dobu navíc víme, že Activision chystá různé věci, ale teď přeci jenom máme trochu lepší výčet.

Pokud jde konkrétně o Call of Duty, v aktivním vývoji mají být čtyři projekty. Prvním je samozřejmě letošní nadcházející díl, který měl interní problémy s vývojem. Neoficiálně se mluví o tom, že by měla být hra zasazená do období studené války, přičemž TheGamingRevolution akorát prozradil, že má hra kódové označení Project Zeus.

Dalším Call of Duty projektem má být remaster Modern Warfare 2 - kampaně i multiplayeru - o čemž už se také mluví dlouhou dobu. K vydání nejspíš dojde letos. Třetím projektem je pak Call of Duty na příští rok, které má mít na starost Sledgehammer Games a má jít o free-to-play spin-off. Zda půjde o samostatný battle royale pro letošní CoD od Treyarchu jako nedávno vyšlý Warzone k Modern Warfare, to ukáže až čas. Posledním projektem je pak přímé pokračování již zmíněného Modern Warfare od Infinity Ward. Toho se nejspíše dočkáme až v roce 2022.

Activision má ovšem i další plány pro úplně jiné fanoušky. Ve vývoji totiž má být remaster (nebo spíše remake) plošinovky Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex. Jde o první hru z této série, respektive ne spin-off, na kterém nepracovali původní autoři z Naughty Dog. To se projevilo i na recenzích, které nebyly zdaleka tak pozitivní jako v případě prvních třech dílů. Po velkém úspěchu remaků Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy a Crash Team Racing Nitro-Fueled ale dává smysl, aby se Activision podíval i na ostatní hry. Připravovat se navíc má i „PvP Crash”, tedy Crash se zaměřením na kompetitivní hraní. Dost možná půjde o předělávku Crash Bash, možná jde o úplně nový projekt, kdo ví. Samozřejmě také víme, že se chystá endless runner z této série.

V neposlední řadě by pak mohlo čekat milé překvapení i zastánce série Tony Hawk. Podle slov TheGamingRevolution se totiž připravuje i remaster Tony Hawk's Pro Skater. Že Tony Hawk spolupracuje na nové hře, víme už delší dobu a nedávno došlo k úniku od hudební skupiny The Death Set, která oznámila, že licencovala pět skladeb pro Tony Hawk 2020. O tom jsme vás mj. informovali v našem nedávném Stručně. Mnozí by nejspíše rádi viděli opravdu novou hru z této série, ale remasterem nebo remakem staré klasiky se asi také nic nezkazí.

A aby toho nebylo málo, v plánu je prý i nová značka, jež má fungovat jako náhrada za sérii Destiny od Bungie, kterou Activision před časem nechal jejím tvůrcům, s nimiž se rozloučil. O tomto projektu ale TheGamingRevolution podle všeho moc neví, je tedy možné, že je celá hra teprve na začátku vývoje. Pokud to ale má být něco na způsob Destiny, je pravděpodobné, že půjde o nějakou live-service MMO střílečku.

Tak či onak, Activision toho plánuje hodně a vypadá to, že by mohl uspokojit tak nějak všechny. Otázkou už je tedy samozřejmě jenom samotná kvalita her a to, jak moc (a jak moc agresivně) se budou především na těch remasterech a remacích snažit vydělat. Minimálně mikrotransakce v případě nového Call of Duty nejsou nijak špatné, navíc upustily od nenáviděných lootboxů, což by mohlo dodat nějakou naději.