Povedené akční dobrodružství A Plague Tale: Innocence, které mnozí považují za černého koně roku 2019, bude vylepšeno pro Xbox Series X/S a PlayStation 5. Ve stejnou dobu vyjde cloudová verze pro Nintendo Switch.

Na nové generaci konzolí od Microsoftu a Sony hra poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Bohužel nevíme, jaké bude rozlišení a snímková frekvence na konzoli Xbox Series S, je pravděpodobné, že dojde ke snížení rozlišení, aby se zachovalo 60 snímků. Nemluví se ani o Switch verzi přes cloud.

Kromě toho bude A Plague Tale: Innocence na PS5 a Xboxu Series X/S podporovat 3D zvuk a nabídne hráčům další vizuální vylepšení.

A Plague Tale: Innocence pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch přes cloud bude dostupné od 6. 7. letošního roku.

A Plague Tale: Innocence vypráví chmurný a dojemný příběh a nabízí hratelnost, která je kombinací akce a dobrodružství. Sledujte cestu Amicie a jejího mladšího bratra Huga, kteří se pokoušejí přežít v drsném světě sužovaném válkou a černou smrtí. Sourozence pronásleduje inkvizice a hordy divokých krys, a tak je jasné, že z této výpravy nevyváznou bez úhony.

Hra obsahuje české titulky.

A PLAGUE TALE: REQUIEM OZNÁMENO NA E3 2021

Přečtěte si také: A Plague Tale: Requiem kráčí ve šlépějích svého úspěšného předchůdce

Minulý týden na E3 bylo oznámeno pokračování. A Plague Tale: Requiem kráčí ve šlépějích svého předchůdce, klade důraz na kradmý pohyb, průzkum a boj. Druhá kapitola velkého příběhu Amicie a jejího bratra Huga se odehrává po událostech prvního dílu. Stále je pronásleduje strašlivá kletba a společně musejí bojovat o přežití ve světě, který je stejně temný jako nemilosrdný.

Ústřední dvojice navštíví nová místa a bude se muset vypořádat s novými nepřáteli. Samozřejmostí jsou ikonická hejna krys.

A Plague Tale: Requiem vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch v rámci cloudu. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass.