2 roky zpátky jsme se na E3 konferenci XBOXU dozvěděli jednu z největších novinek co se minecraftu kdy týkala. Měli jsme se dočkat komplet předělané grafiky do 4K, realistických stínů nebo také nové textury vody

Ale jak to tak bývá, ne vždy všechno vyjde a vývojáři z MOJANG si ukousli moc velké sousto. Nyní po 2 letech je projekt s názvem SUPER DUPER GRAPHICS odpískán a my se tak balíčku nejspíš nikdy nedočkáme. 

Pack měl vyjít původně už v roce 2017, kdy byl oznámen. Následně byl odložen až na rok 2018 a tehdy jsme o něm slyšeli naposledy, až do dnešní doby, kdy byl oficiálně zrušen.

„Jsme velmi smutní že to nevyšlo, ale bylo to náročnější než jsme si mysleli," takto se k ukončení vyjádřil Mojang, jenž na projektu pracoval. Na jednu stranu jim to nemůžeme mít za zlé, projekt byl opravdu velmi náročný, ovšem naslibováno toho bylo hodně a ne jeden hráč je teď zklamán.

Projekt byl primárně určen na Xbox One X, avšak byl vytvářen i pro PC a Playstation. A zde nejspíš byl největší problém. Ono předělání tak rozsáhlé hry do plně 4K textur a navíc na 3 platformách by bylo velké sousto asi pro každého. I když již dávno existují mody a texture packy, ktoré něco podobného dosáhli. 

Rozhodně je velká škoda, že se takového balíčku nedočkáme. Sám jsme na to byl osobně dost zvědavý a věřím, že úspěch by do hry vrátil spoustu hráčů.