Gaming Minds Studios oznámilo spuštění uzavřené beta verze jejich připravované hry Port Royale 4, nejnovějšího příspěvku v průkopnické sérii strategií. Přístup do beta verze získají pouze ti, kteří si předobjednají hru buďto ve standartní nebo extended edici v obchodě Kalypso za speciální zvýhodněnou cenu. Jde o exkluzivní příležitost pro fanoušky poprvé zavítat do tohoto titulu a vyzkoušet si velkou část obsahu hry.

Beta zahrnuje přístup k tutoriálu, kompletní španělské kampani a Free Mode, který nám nabídne čtyři hratelné postavy. Stejně jako v případě kampaně pro jednoho hráče bude Španělsko v režimu Free Mode jediným hratelným národem. Také bude zahrnovat průzkum, který vývojářům poskytne zpětnou vazbu a tvar hry před jejím úplným vydáním 25. 9. tohoto roku nejen na PC, ale také na PS4, Xbox One a Switch. Mimo jiné je důležité zmínit, že beta bude podporovat pouze dva jazyky – angličtinu a němčinu.

V Port Royale 4 bude vaším úkolem rozvíjet výrobní řetězce spojující různé ostrovy a vytvářet složité obchodní cesty napříč Karibikem, které pokrývají stále rostoucí potřeby příslušných měst. Využijte podrobnou mapu moře, abyste se vyhnuli bouřkovým regionům, útesům nebo mělkým vodám. Splňte úkoly místokrále vašeho národa, získejte více slávy a odemkněte městské budovy, lodě a mnoho dalšího

Dobývejte města soupeřících národů nebo lovte jejich flotily. Poprvé v sérii budou námořní bitvy založeny na tahu, přičemž až 8 lodí může bojovat najednou a provádět taktické kapitánské manévry, které dokážou odvrátit příliv i v těch nejhorších situacích a získat tak skvělé vítězství. Může vás ohrozit kdokoliv včetně pirátu, takže si budete muset dávat neustále pozor.

Zde jsou všechny klíčové vlastnosti hry:

  • Vyberte si ze čtyř koloniálních národů: Anglie, Francie, Španělska a Nizozemska, z nichž každý nabízí různé výhody a jedinečné herní styly.
  • Projděte si čtyřmi rozsáhlými singleplayerovými kampaněmi každého národa a pomozte jim v jejich cestě ke vládě.
  • Jmenujte vůdce pro své dobrodružství ze čtyř různých tříd postav: průzkumník, obchodník, bukanýr a pirát – každá má své vlastní výhody i nevýhody.
  • Vytvořte a spravujte obchod s 60 karibskými městy v obrovském 3D světě. Vyhýbejte se útesům, mělkým vodám a oblastem s bouřlivým počasím a optimalizujte své obchodní cesty.
  • Vyberte si z 50 budov, včetně 25 výrobních závodů, pro výrobu zboží, jako je rum nebo různých přepychových věcí. Postavte městské budovy s efekty sousedství, abyste optimalizovali produktivitu a spravovali celkovou spokojenost vašich občanů.
  • 18 historicky autentických typů lodí z konce 16. a 17. století.
  • Zapojte se do taktických, tahových námořních bitev se svými kapitány.
  • Získejte licence, stavební povolení, nové budovy a lodě tím, že si ve své zemi zlepšíte svou pověst.