Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Zpříjemni si letošní zimu videoherními hity od české distributorské společnosti Playman, která na trh uvedla řadu zajímavých a oblíbených her.

Pro letošní zimu si můžeš vybrat Far Cry 6. U střílečky se řádně odreaguješ a jako bonus se zahřeješ v tropickém ráji zamrzlém v čase. Tady se staneš místním obyvatelem a pokusíš se zhatit plány diktátora Antona Castilla. K dispozici budeš mít nejrůznější arzenál zbraní, abys upustil páru od práce, školy nebo předvánočního úklidu.

Pokud vyhledáváš spíše něco výpravného, tak je tady Immortals Fenyx Rising s českými titulky. Tahle akční adventura vdechuje život velkolepému mytologickému dobrodružství. Zahraješ si za Fenyxe, nového okřídleného poloboha na výpravě za záchranou řeckých bohů a jejich domova před temnou kletbou.

Třetí možností jsou adrenalinové závody Riders Republic. V rozsáhlém otevřeném světě se setkáš s ostatními závodníky a zúčastníš se škály aktivit, jako je jízda na kole, lyžích a snowboardu nebo let v běžném či raketovém létajícím obleku.

Raději něco temnějšího? Tak to doporučujeme Metro Exodus s českými titulky. Jde o třetí díl postapokalyptické akce zaměřené na Arťoma. S ním vylezeš z hnusných moskevských tunelů a prozkoumáš ruskou divočinu v obrovských nelineárních úrovních. Jen si dávej pozor na ostatní přeživší a nejrůznější obludy, na které při této epické kontinentální výpravě narazíš.

Na samotný závěr jsme si nechali Dying Light 2: Stay Human, rovněž s českými titulky. Oproti skvělému předešlému dílu vylepšilo polské studio Techland úplně vše, včetně pohybu a plynulejších soubojů z vlastních očí. Nezapomeň si vzít baterku a v noci se raději nepohybuj venku. Tady tě Klekánice, kterou rodiče straší děti, neunese, ale zabijou tě všelijací zombíci.

Více skvělých her najdeš na CZC.cz.