Uplynulo více než šest let od doby, kdy Nintendo chytře využilo mezeru na trhu s kapesními herními konzolemi a dřívějšímu trendu, který nastavilo PSP od Sony, dalo zcela nový rozměr. Nintendo Switch je mezi hráči populární dodnes, nicméně starší hardware už potenciál konzole trochu brzdí. Naštěstí, na další generaci už bychom neměli čekat tak dlouho.

Už nějaký ten pátek se diskutuje o tom, že Nintendo Switch 2, jak by se novogenerační handheld mohl jmenovat, dorazí v příštím roce. Nyní toto tvrzení podporuje další zdroj, a to portál VGC. Dle jeho zdrojů má očekávaný debut nastat v někdy druhé polovině roku 2024.

Teoreticky by nástupce aktuálního Switche mohl na trh dorazit už dříve, ale Nintendo si patrně nepřeje, aby se vyskytl problém s dodávkami jako kdysi u Xboxu Series X/S a PlayStationu 5.

Co se pak týče hardwarové výbavy, nový Switch má dostat LCD panel. Bohužel, Nintendo chce na displeji ušetřit, a tudíž se nedočkáme tak dobrých barev a skutečně tmavé černé, jako poskytuje technologie OLED.

Peníze, které nebudou vloženy do obrazovky, mají ale putovat do úložiště, což mnoho hráčů bezesporu ocení. Aktuální Nintendo Switch totiž pracuje s maximální kapacitou 32 GB, což může představovat potenciální omezení pro vývoj komplexnějších herních titulů. Podle zdrojů VGC má i nová generace oblíbeného handheldu přijímat fyzické hry prostřednictvím slotu na cartridge.

Dle zprávy VGC již klíčová partnerská studia obdržela pro nový Switch vývojové sady. Bohužel, otázka ohledně zpětné kompatibility her zůstává nezodpovězena, a tak si na další podrobnosti budeme muset ještě počkat.

Nejnovější hit Nintenda Switch