O Microsoft Flight Simulator se mluví opravdu hodně nejen díky jeho nádherné a detailní vizualizaci, ale také různým technologiím, které hra bude využívat. Díky umělé inteligenci Azure hra vytvoří fotorealistický model Země včetně skutečného počasí a leteckého provozu v reálném čase. Nabídne tak hráčům třeba více jak 37 000 civilních letišť po celé planetě, navíc má hra být přístupná i naprostým nováčkům v leteckých simulátorech.

Dalo by se tak předpokládat, že hra bude dostupná pouze majitelům vysoce výkonných počítačů. Pravda je však někde úplně jinde a vzhledem k tomu, co vše Microsoft Flight Simulator nabídne, jsou minimální požadavky příjemně přístupné, jak se můžete přesvědčit v právě vydaných specifikacích. K lepšímu výkonu se však dostanete až po dosažení doporučených nebo ideálních požadavků.

Vydání Microsoft Flight Simulator je plánované na rok 2020 a kromě PC bude testovat i konzole Xbox One. Díky tomu, co vše nabízí, by to však mohl být zajímavý titul, na otestovaní síly nové generace. Pokud vás zajímá více o této hře, můžete navštívit její kartu a přečíst si dříve vydané články.