Online servery pro své hry vypíná nejen Ubisoft, ale také Sony. Nizozemské studio Guerrilla Games oznámilo, že 12. 8. vypne servery pro řadu svých titulů, včetně posledních dílů Killzone.

Studio, které naposledy vytvořilo Horizon: Zero Dawn a Horizon: Forbidden West, na sociální síti Twitter informovalo o vypnutí online serverů pro střílečky Killzone: Mercenary, Killzone: Shadow Fall (včetně režimu Intercept) a RIGS: Mechanized Combat League.

Od 12. 8. nebude možné u těchto her hrát multiplayer a využívat jakékoliv online služby. Offline režimy pro jednoho hráče budou nadále hratelné.

Vývojáři neuvedli žádné důvody k vypnutí serverů. Dá se předpokládat, že tituly už nejsou tak populární. Někteří uživatelé se na internetu shodují v tom, že některé módy nebylo možné hrát z důvodu malého počtu hráčů.

First-person střílečka Killzone: Shadow Fall vyšla v roce 2013 jako startovní titul pro PlayStation 4, Killzone: Mercenary vyšla ve stejný rok pro PS Vita a RIGS: Mechanized Combat League pro PlayStation VR se datuje k roku 2016.

Když k vypnutí serverů pro poslední díly Killzone přičteme to, že v lednu loňského roku byly zrušeny oficiální stránky Killzone, tak vše nasvědčuje jedné věci: značka Killzone je minulostí a Guerrilla Games se k ní asi jen tak nevrátí.

Launch trailer na Killzone: Shadow Fall