Petr Kubíček ve svém brněnském studiu KUBI Games přibližně rok pracuje na izometrické temné akční adventuře 1428: Shadows over Silesia, která se odehrává ve středověkém Slezsku. Podle tiskové zprávy se jedná o unikátní mix několika žánrů. V soubojích má hra připomínat RPG, v hádankách a dialozích klasické adventury z devadesátých let, ale obsahuje také stealth pasáže a nelehké puzzly.

„Evropou zmítají náboženské bouře a nejeden kazatel předpovídá blížící se konec světa. Píše se rok 1428, a právě začíná husitské tažení do Slezska. Kacíři se zdají být pro zemi bez krále tím největším nebezpečím. Opravdové zlo ovšem číhá někde úplně jinde a nemá v plánu vést náboženské disputace,“ máme možnost nakouknout do příběhu.

Klíčové vlastnosti

Zajímavý příběh na pozadí skutečných historických událostí. Teaser trailer to úspěšně maskuje, ale ve hře se objeví démoni, rituály, sex, magie a krev. Prostě všechno, co k moderní fantasy přece patří, ne?

Lineární gameplay na bázi kapitol a levelů. Hráč se může snažit, ale už Murphy věděl, že pokud se má něco podělat, tak se to taky podělá.

Náročné hádanky a puzzly po vzoru klasických her adventurního žánru. Nic pro slečinky.

Průzkum podzemních kobek, jeskyní, klášterů, nebo hradů. A hezký pohled to nebude. Člověk si nesmí ten středověk příliš idealizovat.

Izometrická, stylizovaná, trošku pohádková, ale hlavně temná low poly grafika. Jinak řečeno - nízký budget se vcelku dobře maskuje za umělecký záměr.

Stealth pasáže. Ale bacha! Nestačí si vlézt do sena a myslet si, že když já nevidím je, oni nemůžou vidět mě. Tohle nebude Assassin's Creed.

Soubojový systém, ve kterém přečíslení znamená problém. Oni ti démoni a kostlivci třeba můžou být už jednou mrtví, ale to neznamená, že mezi sebe rádi neuvítají další duši. Kdo nemá rád výzvy a chybí mu trpělivost, měl by raději počkat na Diablo 3.

Hra 1428: Shadows over Silesia je plánována pro PC s Windows, v současné době bez data vydání. Ostatní platformy Petr Kubíček zvažuje.