PC hráči si mohou obohatit své digitální knihovničky na platformách GOG a Epic Games Store.

GOG v rámci letního výprodeje rozdává trilogii kyberpunkového taktického RPG. Do konce víkendu si můžete vyzvednout Shadowrun Trilogy. Ta zahrnuje Shadowrun Returns z roku 2013, Shadowrun: Dragonfall z roku 2014 a Shadowrun: Hong Kong z roku 2015. Koupe každé hry samostatně by vás za normálních okolností vyšla zhruba na 70 dolarů/eur za trilogii. Na Steamu je celá trilogie nyní ve slevě za 17,95€.

Přečtěte si také: Scarlet Nexus je nejlepší 60hodinová reklama na anime

Shadowrun má dlouhou historii, která sahá až k původní stolní hře z roku 1989, jež byla v roce 1993 poprvé adaptována pro SNES. V roce 1994 se objevila hra pro Segu Genesis a v roce 1996 přišla verze pro Mega-CD. Kampaň na Kickstarteru v roce 2012 oživila sérii pro novou generaci, přičemž každé ze dvou pokračování staví na základech Shadowrun Returns a vytváří detailnější světy plné fascinujících postav a příběhů.

Pokud si navíc stáhnete platformu GOG Galaxy, získáte zdarma The Witcher: Enhanced Edition, tedy první dobrodružství Geralta z Rivie od CD Projektu RED. Ta obsahuje nejen české titulky, ale také český dabing.

Další hry zdarma nás vedou na Epic Games Store, kde je do příštího čtvrtka zdarma plošinovka Sonic Mania a arkádové závody Horizon Chase Turbo. Tyto tituly poté vystřídá futuristická first-person puzzle hra The Spectrum Retreat.

Sonic Mania je unikátní remix známého modrého ježka. Sega nazývá Sonic Mania vrcholem oslav minulosti a budoucnosti. Čeká na vás zcela nové dobrodružství plné jedinečných bossů, zvlněné 2D krajiny a zábavné klasické hratelnosti. Sonic Mania přináší rychlou retro plošinovku v pixelové 2D grafice a běží při 60 snímcích za sekundu.

Horizon Chase Turbo jsou závody inspirované velkými hity 80. a 90. let. a nabízení klasickou arkádovou hratelnost, která vám umožní sešlápnout plyn až k podlaze a užít si závody.