Příznivci hraní na počítači si mohou digitální knihovničku na Epic Games Store rozšířit o další dvě hry. Tentokrát je v nabídce strašidelný horor Amnesia: Rebirth a zábavné a zběsilé gaučové dobrodružství Riverbond pro jednoho až čtyři hráče.

Pokračování série Amnesia je považováno za psychologický hororový klenot. Příběh se odehrává 100 let po Amnesia: The Dark Descent s novou hlavní hrdinkou. Tou je Tasi Trianon, která se po havárii letadla ocitne v alžírské poušti a musí si vzpomenout na svou minulost, aby se dokázala vrátit zpět do normálního života. Čeká vás různorodé prostředí, strach, teror i řešení hádanek.

Pokud vám vadí strach ze smrtelných setkání s obludnými tvory, tak si ve hře můžete zapnout Adventure Mode, který se zaměřuje čistě na příběh a hádanky. Tvůrci také vynechali negativní účinky z temnoty, strachu a pocit klaustrofobie. Došlo také ke změně nasvícení a tím byla změněna atmosféra.

„Věříme, že každého, kdo miluje dobrou dobrodružnou hru založenou na příběhu, tento nový režim nadchne. Ne každý se rád bojí,“ uvedl představitel studia Frictional Games, které vytvořilo také hororové tituly Amnesia: The Dark Descent a SOMA.

Riverbond je nevšední dungeon crawler zasazený do voxelového světa. Vydáte se na hrdinskou cestu a budete bojovat s rozkošnými nepřáteli. Během toho všeho najdete tuny zbraní na blízko a na dálku. To vše a mnohem víc si můžete užít sami nebo v gaučové kooperaci až pro čtyři hráče.

Amnesia: Rebirth a Riverbond si na Epic Games Store můžete vyzvednout do 28. 4. 2022. Poté bude zdarma sandbox Just Die Already od tvůrců Goat Simulatoru a surrealistická adventura Paradigm, jenž se odehrává v podivné a postapokalyptické východoevropské zemi Krusz. Hrát budete za mutanta.

Trailer na Riverbond