Epic Games Store nadále dohání funkce konkurenčního Steamu od Valve. V listopadu minulého roku společnost spustila achievementy. Nyní dává hráčům možnost podívat se na své úspěchy a zkontrolovat achievementy svých přátel.

V menu, které se zobrazí po kliknutí na váš profilový obrázek, byste měli vidět „My Achievements“ (moje úspěchy). Jde o novou sekci, která slouží jako centrum pro všechny vaše achievementy a přátele, které na Epic Games Store máte.

Na stránce uvidíte, kolik achievementů máte odemčených, kolik máte platinových trofejí a kolik zkušeností. To samé můžete vidět na profilech svých přátel. Samozřejmě Epic myslí na hráče, kteří tyto statistiky nechtějí sdílet. V nastavení soukromí lze určit, s kým tyto informace chcete sdílet.

Zkušeností body fungují podobě jako Gamerscore na Xboxu, kde se přiděluje různé množství bodů v závislosti na tom, jaký achievement odemknete. Stejně tak Epic používá platinové trofeje pro označení odemčení všech achievementů ve hře. Stejným způsobem do dělá Sony na konzolích PlayStation.

„Představte si ji jako kombinaci nástěnky s trofejemi a místa pro přátele, sekci, kde jsou vaše achievementy a postup ve hře viditelné pro celý svět. Všem můžeš dát najevo, že jsi dosáhl statusu virtuóza ve hře Rocket League nebo že jsi viděl a udělal všechno ve hře Alan Wake Remastered. Na kartě přátel můžete navštívit stránku svého přítele a podívat se na jeho achievementy a pokroky,“ uvádí Epic.

Kromě toho Epic v dohledné době spustí hodnocení hry ve stylu ankety. Po dohrání hry se čas od času objeví otázky typu „Jak náročná je tato hra?“ a vy dostanete na výběr ze čtyř odpovědí. Cílem je shromáždit informace o hrách a pomoci ostatním hráčům v rozhodování, zda je pro ně hra vhodná. Odpovědi se budou zobrazovat přímo u konkrétní hry v obchodě.

Epic má ještě v plánu samostatné místo pro zobrazování pozvánek přátel, oznámení ze seznamu přání a dalších vyskakovacích oken. Tohle vše a mnoho dalšího se bude objevovat v centru oznámení, které bude v pravém horním rohu obchodu.