Boj se zmutovanými dinosaury končí. Studio Systemic Reaction oznámilo zastavení aktivního vývoje hry Second Extinction. Kooperativní střílečku už nelze koupit. Zůstává hratelná, servery budou vypnuty někdy v příštím roce. Pak bude nehratelná. Offline režim v plánu není.

Hra Second Extinction se objevila v předběžném přístupu na Steamu v roce 2020 a o rok později se dostala na Xbox One a Xbox Series X/S. Verze 1.0 měla vyjít koncem loňského roku, ale kvůli kritickým problémům byla odložena.

„Bohužel se ukázalo, že našemu malému týmu chybí zdroje potřebné k dosažení našich kvalitativních cílů,“ vysvětluje studio Systemic Reaction. Vývojáři zkrátka nemají peníze k dokončení hry a rozhodli se ji zrušit. Tým se přesune na jiné projekty v rámci mateřské společnosti Avalanche Studios Group. K propouštění dojít nemá.

Studio Systemic Reaction nemá dobré výsledky. V roce 2019 vytvořilo Generation Zero a letos Ravenbound. Ani jeden projekt však úspěšný není. Vedení Avalanche Studios Group mohla dojít trpělivost a přesunout vývojáře k práci na titulech, které mají větší naději. To může být kooperativní pašerácká akce Contraband vznikající pro Microsoft, lovecká série theHunter nebo nové Just Cause.

Je zajímavé, že se mluví o nedostatcích zdrojů, když Avalanche Studios Group nedávno oznámilo plán otevřít nové kanceláře v kanadském Montrealu. Už v roce 2021 v Montrealu skupina koupila studio Monster Closet. To tvoří veteráni z Ubisoftu.