Zima letošního roku nadšencům zimních sportů dvakrát nepřeje a místo brázdění sjezdovek s lyžemi na nohou můžeme tak maximálně závidět sportovcům v televizi. Naštěstí tu máme řadu sportovně zaměřených her, díky kterým můžeme zažít pocit z jízdy na svahu alespoň virtuální cestou. Pokud však patříte mezi hráče budovatele, nová hra Snowtopia: Ski Resort Tycoon vám nabídne možnost vytvořit si vlastní zimní lyžařské středisko s jednou obrovskou výhodou, že na něj neplatí žádné vládní restrikce. 

Na virtuální návštěvníky naštěstí nový typ koronaviru nepůsobí, proto se nebudete muset obávat prázdných sjezdovek, jak ukazuje nově vydaný trailer. Vývojářské studio Tea for Two Games totiž nedávno vypustilo hru do světa ve formě předběžného přístupu a nové video představuje základní herní prvky.

Jak je to v takovém byznysu zvykem, podnikání v tomto odvětví přináší řadu překážek. Vy tak budete muset vytvářet bezpečné, ale zároveň zábavné sjezdovky, efektivní lanovky či příhodně umístěné občerstvení pro maximální spokojenost vašich zákazníků. V budoucnu do hry přibudou také laviny, dynamické počasí či divoká horská zvěř a další. Plná verze by tak měla přinést skutečně univerzální zážitek.

Přečtěte si také: Hogwarts Legacy se nejspíše nedočká vydání na starou generaci konzolí

Snowtopia: Ski Resort Tycoon by měl zůstat ve formě předběžného přístupu na jeden až dva roky. Vše záleží především na úspěchu hry a na feedbacku od samotných hráčů. V současné době je hra v propagační desetiprocentní slevě, takže to může být nejlepší chvíle na zasednutí za manažerský stůl lyžařského střediska a stát se součástí vývoje tohoto titulu. Snowtopia: Ski Resort Tycoon můžete najít od 26. 1. v předběžném přístupu na Steamu.