Je až neuvěřitelné kam se hry za posledních několik let posunuly z pohledu přístupnosti. I vývojáři hry Forza Motorsport chtějí, aby si jejich závody zahrál každý a přinášejí inovativní vizuální přístupnost a asistenty řízení pro nevidomé a slabozraké hráče. Díky tomu má jít o nejpřístupnější titul série.

Nevidomí a slabozrací hráči si budou moci užívat závody díky funkci nazvané Blind Driving Assists, která jim bude informace o poloze vozu, nájezdu, průběhu zatáčky nebo nutnosti brzdit zasílat ve formě zvuku. Například uslyší intenzivní pípání, když se odchýlí z trasy. S vývojem systému pomáhal konzultant Brandon Cole, jenž ve videu předvádí, že když se hráč naučí naslouchat, tak může dokonce vyhrávat závody proti umělé inteligenci.

Hra dále zahrne řízení jednou rukou, které minimalizuje počet potřebných tlačítek, a individuální pomocné asistenty pro brždění, řízení nebo zrychlování. Chybět ještě nebude vypravěč pro čtení textu v menu, přizpůsobení barvy titulků uživatelského rozhraní a 3D objektů v závodech, změna přiřazených kláves, výběr velikosti textu a v neposlední řadě úroveň obtížnosti soupeřů.

Forza Motorsport vyjde v letošním roce na PC a Xbox Series X/S. Mluví se o třetím čtvrtletí. Hra bude také dostupná v předplatném Game Pass.