Trailer vypadal super, mnoho změn a zajímavý nápad. To bylo to první, co nás napadlo, když jsem poprvé viděli nový event do Apexu s názvem Iron Crown. Ovšem všechny nadšení přešlo, když jsem se dozvěděli, jak se k oněm hezkým skinům dostat. To, že jsou zavřené v lootboxech, to asi nikoho nepřekvapilo, ovšem cena jednoho lootboxu už zarazila asi všechny. I přesto, že hru vydal Respawn, jedná se o studio pod hlavičkou EA, která už několikrát sklidila obří kritiku za své přeplacené mikrotransakce a jak se zdá, je to tu znovu

Kolik že si to vlastně účtují za jednu bedničku, kde mimochodem je jen a pouze jeden předmět místo klasických tří? Zbylé dvě místa totiž vyplňuje měna, kterou můžete utratit za další skiny v Event shopu. Jedna bedna vás vyjde na krasných 700 Apex Coinů, což je v přepočtu zhruba 175 Kč. To už je celkem dost za jednu bedničku, kde vlastně ani nevíte, co vám padne.  

Vlna kritiky na sebe nenechala dlouho čekat. Hráčům se skiny samozřejmě líbí, zdá se totiž konečně, že si někdo sedl a vymyslel něco, co i vypadá pěkně. Ovšem cena za bedničku, ze které vám může padnou 24 předmětů, z kterých ani půlku nechcete, se hráčům už nelíbí.

A jako třešničku na dortu to završuje Heirloom item na Bloodhounda. Ten má ještě zajímavější cestu k tomu, jak ho dostat a to vlastnit všech 24 předmětů. Otevřít všech 24 skinů vás totiž vyjde na něco kolem 4200 Kč

Nutno podotknou, že lze tyto bedničky dostat i pomocí splněných úkolů, ovšem pouze 2, takže pokud do toho nechcete investovat a líbí se vám nějaký ze skinů, s nutnou dávnou štěstí ho můžete vlastnit. Respawn si reakcí fanoušků všiml a hlavní producent hry Drew McCoy se všem hráčům okamžitě omluvil a uznal chybu. Jak sám řekl, je si vědom toho, že skiny se hráčům líbí a jelikož se jedná o první event v takovémto duchu, nebyli si úplně jisti, co dělají. Jako náhradu tedy dostaneme všechny legendární skiny i v rámci normálního obchodu, a to začátkem druhého týdne eventu, přesněji tedy 20.8. Stát budou 1800 coinů jako všechny ostatní, které se v něm normálně objevují. To je tedy zhruba 420 Kč. Výhodou toho bude, že si budete moci koupit přesně ten skin, který se vám líbí a nemuset spoléhat na náhodu v bedničkách. Zároveň jsme dostali slib, že něco takového by se nemělo opakovat, tak doufejme, že to tak i bude.