V rámci probíhajícího Steam Next Festu si můžete mimo jiné zahrát také dvě zajímavé hry od českých nezávislých tvůrců.

Calcium Contract je rychlá střílečka z pohledu první osoby, ve které musíte dokončit smlouvu, která se vymkla kontrole.

„Ovládněte svůj arzenál a vypilujte své manévrování na cestě do velkého finále,“ vybízí Igor Aleksandrowicz. Přitom láká na více než 20 úrovní, jedinečný arzenál Řádu kalcia i nutnost naučit se chování nepřátel a využít tyto znalosti ve svém smrtícím tanci.

„‚Co živo, zemře‘. Tento prastarý zákon byl úspěšně uplatňován Řádem kalcia po tisíciletí. Až dosud. Jistý podivný hadovitý tvor odmítl naplnit svou část smlouvy, zabral ostrov a úspěšně zahání agenty řádu. Byli jste Řádem povoláni a zavázáni k vyřešení problému. Berete svou kosu a nastupujete na loď,“ uvádí Igor v popisku, potvrzuje českou lokalizaci a záměr vydat Calcium Contract v letošním roce na PC.

Druhou hrou je kooperativní RPG dobrodružství Welcome Color To World (WCTW) - Part 1 pro dva hráče. Studio Lever Man Interactive se inspirovalo úspěšným titulem It Takes Two a zve hráče do barevného světa Isgroidu, který je ničen válkou o barvu. Hrajete za dva bratry Daxe a Foxe, kteří se vydají na cestu za obarvením krajiny.

„Bratři unikli krutému přepadení v jejich vesnici Isgana, z posledního lidského velkoměsta, které stálo v cestě temnému králi Bokriegovi, který ze zemí vysál veškerou barvu a svět zahalil temnotou. Tento cyklus se opakuje tak často, dokud zlo nevymizí z krajiny, a to zlo vždy vyvře za 18 let. Je čas tento cyklus ukončit jednou pro vždy,“ představují autoři svou hru.

Se svým spoluhráčem budete cestovat obrovským světem Isgroid, plnit úkoly, řešit hádanky, bojovat s temnými nepřáteli, odpočívat u ohně, vařit lektvary a kreativně zbarvovat celý svět.

„Při tvorbě videohry jsme se inspirovali v titulech jako Kingdom Come: Deliverance, Zaklínač 3, Dark Souls a It Takes Two, ale přesto jsme do hry vnesli svěží nádech a nápady, které hráče jednoznačně zabaví,“ tvrdí a chystají se spustit hru v předběžném přístupu. Také bude mít českou lokalizaci.