Valve na Steamu spustilo letní edici Next Festu a nabízí všem hráčům na počítači možnost vyzkoušet si více než dva tisíce her, včetně několika zajímavých a lákavých kousků, které teprve vyjdou.

Kdybychom měli vyjmenovat všechny tituly, budeme tady hodně dlouho. Proto znovu volíme přístup, že vám doporučíme několik her, které dle nás stojí za to si vyzkoušet. Minimálně budete vědět, co vás čeká v plné verzi. A možná díky Steam Next Festu objevíte hru, o níž byste jinak nevěděli.

Co si zahrát? Například pokračování oblíbené simulace uklízení a přestavby House Flipper, vesmírné dobrodružství The Invincible v kůži vědkyně Yasny na vzdálené pouštní planetě Regis III, kde hledá pohřešované členy své posádky, nebo kooperativní sandbox survival Wizard With a Gun zasazený do magické divočiny plné nebezpečných tvorů a mystických záhad.

Dále En Garde! ve stylu Zorra s rychlými souboji s bezcharakterními strážemi a zlotřilými šlechtici, simulátor randění Eternights, vlakovou strategii Station to Station v krásné voxelartové grafice, Commandos s piráty jménem Shadow Gambit: The Cursed Crew či survival road trip Pacific Drive à la Stalker a Twin Peaks s nebezpečnou cestou surrealistickým severozápadním Pacifikem, kde je vaším jediným společníkem automobil.

Také je tady hardcore akční RPG Lies of P, multiplayerová akce Warheaven, Dungeon Golf, Hammewatch II, Wood & Weather, Might & Magic: Clash of Heroes: Definitive Edition, slovanská fantasy strategie Gord od bývalých autorů Zaklínače nebo stavitelská strategie New Cycle, kde z chaosu po apokalyptické sluneční erupci vybudujete novou civilizaci.

Máte vy tip na zajímavou hru dostupnou ve Steam Next Festu? Napište nám do komentářů. Všechny hry najdete tady.