Majitelé pomalého připojení se nemusejí v případě PlayStation 5 verze Baldur’s Gate 3 bát. Vývojáři z Larian Studios potvrdili možnost hru předběžně stáhnout do konzole.

Předběžné stažení je rozděleno dle edice. U Digital Deluxe Edition bude předběžné stažení aktivováno 31. 8. v 18:00 našeho času. Začít hrát bude možné od 2. 9. Standardní edici úspěšného RPG bude možné do konzole začít instalovat 4. 9. od 18:00. Hra se odemkne 6. 9.

S ohledem na velikost PC verze, která je přibližně 122 GB, je předběžné stažení důležité. 48 hodin by mělo ke stažení velkého množství dat stačit. Na PC tato možnost ani nebyla.

Pokud čekáte na verzi pro Xbox Series X/S, tak si ještě počkáte. V Larianu mají problémy s optimalizací pro méně výkonný Xbox Series S. Zakladatel a kreativní ředitel Swen Vincke v rozhovoru pro IGN prohlásil, že problém spočívá v politice Microsoftu, kdy společnost vyžaduje, aby hry měly stejné herní prvky na Xboxu Series X i Series S. Rozdíl může být pouze v rozlišení, snímkové frekvence nebo úrovni detailů, ale nemůže dojít k odstranění režimů nebo jiného obsahu. Už dříve potvrdili bezproblémový chod kooperace na rozdělené obrazovce na Xboxu Series X.

Tvůrci doufají, že problémy s optimalizací vyřeší do konce letošního roku, ale může se stát, že hra na konzole od Microsoftu vyjde až v roce 2024.