Minulý týden se internetem nesla spekulace o velké změně v Xboxu. Po ohromné akvizici Activisionu Blizzard King za 75,4 miliardy dolarů měl začít do dění více promlouvat generální ředitel Microsoftu Satya Nadella a finanční ředitelka Amy Hood.

Výsledkem je příchod prvních her na PlayStation 5 a Switch, propouštění v divizi Bethesdy (zavření studií Tango Gameworks, Arkane Austin a Alpha Dog Games) a větší důraz na známé značky jako Fallout, The Elder Scrolls nebo Doom.

Podle všeho měl Microsoft vsadit na strategii krátkodobého zisku před dlouhodobou vizí podniku. Strategie Phila Spencera jako vedoucího Xboxu se má pomalu, ale jistě vytrácet a převládat začne ta, kterou diktují výše postavení lidé.

Nadella a Hood mají prosazovat vydávání her na PlayStation 5 a Switch, a to údajně bez hranic. Tudíž mimo ekosystém může v budoucnu vyjít jakákoliv hra. Žádná značka vlastněná Microsoftem nemá být nedotknutelná.

Podle serveru Windows Central opět zaznělo, že vydání Sea of Thieves, Grounded, Hi-Fi Rush a Pentiment je pouze test. Server tvrdí, že vývojáři již pracují na dalších hrách, které vyjdou na PS5. Podle autora jde o hry, které bychom nejspíše nečekali.

Co myslíte, půjde Microsoft za pomyslné hranice fanoušků Xboxu a nabídne na PS5 takovou Forzu, Halo či Gears of War, tedy série neodmyslitelně spojené s Xboxem?