Článek vznikl v rámci placené inzerce: Zapomeň na knížky a pokusy a omyly. Píše se rok 2021 a v této době frčí online prezenční výuka kombinující výhody online výuky s klasickým systémem tříd. Pokud se chceš naučit vytvářet hry, je pro tebe určena první česká škola herního vývoje, kde se naučíš vše potřebné od profíků z oboru.

Vybrat si například můžeš kurz 2D herní grafiky. V něm se naučíš vytvářet 2D grafiku pro hry tak, aby byla nejen krásná a zajímavá, ale také funkční, jasně čitelná a vše k sobě pasovala. Profíci z oboru ti ukážou, jak vytvářet herní prostředí. Vysvětlí ti, jak navrhnout hře vizuální identitu, tedy logo a celkový styl, včetně typografie a grafických materiálů pro propagaci. Popíšou ti základy tvorby uživatelského rozhraní a všeho, co za tím stojí, tedy tzv. user experience. Nastíní ti možnosti tvorby animací ve hrách. Vše si hned ozkoušíš v tvém oblíbeném 2D editoru nebo v online nástrojích pro tvorbu UX/UI.

Nejlepší na tom je, že 2D grafik může dělat i 3D hru. Velká spousta informací z kurzu je volně přenositelné i do 3D her.

Zajímá tě více technologie? Pak se zapiš do kurzu Unreal Enginu 4 a seznam se s tímto mocným nástrojem. Naučíš se kompletně znát jeho rozhraní a funkce, importovat do něj 3D modely a upravovat je. Přidávat jim animace, efekty a textury. Budeš umět sestavit level, vložit do něj NPC, přidat jim interakce s hráčem a dynamické chování. Profíci z oboru ti vysvětlí, jak vytvořit herní rozhraní a upravovat ho podle stavu hry. Pracovat budeš především s Blueprints - systémem umožňujícím programování, aniž bys uměl/a programovat. Do hry se naučíš přidávat i cutscény, zvuky a efekty.

JAK KURZY PROBÍHAJÍ?

Všechny kurzy od GameDevHubu v češtině jsou koncipovány na 3 měsíce studia. Každý týden na tebe profíci budou postupně nabalovat znalosti na sebe tak, abys na konci kurzu měl ucelený základ schopností a hotový první projekt. Živá lekce probíhá každý týden ve formě online tříd. Každý kurz vede lektor, který má mnoho let profesionálních zkušeností v oboru. Každý týden začíná online živým workshopem, kde si rovnou všechno vyzkoušíš.

Každý týden dostaneš projekt, na kterém si vše procvičíš, upevníš a díky tomu to hned nezapomeneš. V kurzu budeš pracovat i na dlouhodobém projektu, který se možná stane zárodkem tvé první hry.

Chceš se dozvědět víc? Navštiv GameDevHub.cz a vyber si online kurz pro sebe.