Letošní rok byl poznamenán odklady a bohužel jim ještě není konec. Zdržení Bulletstorm VR hlásá polské studio People Can Fly. Vývojáři na dokončení své first-person střílečky pro virtuální realitu potřebují více času.

Bulletstorm VR měl vyjít 14. 12. 2023 pro PC, Quest a PlayStation VR2. Zájemci o hru si ale budou muset počkat do 18. 1. 2024. Platformy zůstávají stejné.

„Víme, že fanoušci Bulletstormu se nemohou dočkat, až si nasadí VR brýle a nakopou nepřátelům zadky ve virtuální realitě. Čas navíc chceme využít k dalšímu vylepšování zážitku a zajistit, aby Bulletstorm VR splňoval vysoké standardy, které se očekávají od populární série stříleček z pohledu první osoby a People Can Fly jako vývojáře vysoce kvalitních AAA her,“ uvedli autoři ve vysvětlení.

First-person střílečka Bulletstorm původně vyšla v roce 2011 pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. V roce 2017 byla remasterována a pod názvem Bulletstorm: Full Clip Edition dorazila na PC, PlayStation 4 a Xbox One. A v létě 2019 pod názvem Bulletstorm: Duke of Switch Edition na Nintendo Switch.

„Bulletstorm VR je brutální akční střílečka ze staré školy, ve které se hráči ocitají v roli elitního zabijáka a velitele jednotky Graysona Hunta, který se ve virtuální realitě probojovává napříč nepřátelským světem,“ dočteme se v popisku hry.