V roce 2016 jsme se dočkali filmové adaptace na motivy úspěšné hry Warcraft. Film i přes celkem dobré ohlasy jak u diváků, tak recenzentů, nevydělal tolik peněz, kolik si od něho producenti slibovali. Z toho důvodu se nám donesla smutná zpráva o tom, že dalšího pokračování se již nedočkáme. To zabolelo nejednoho diváka po tom, co nám byla slibována celá trilogie a možná následně i víc. Film byl navíc ukončen tak, že se opravdu počítalo s dalším dílem.

S příchodem World of Warcraft Classic se řady fanoušků opět rozrostly a není se čemu divit. Každý chce zavzpomínat na staré dobré časy, kdy před 15 lety hráli na svých starých herních PC tu nejoblíbenější hru oné doby. A právě s návratem tolika hráčů se zvýšil zájem o tohle universum a mezi to patří i oprášení tohoto světa. Nejenom v herním průmyslu, ale také v průmyslu filmovém.

Fanoušci se totiž shodli na tom, že si svět Warcraftu zaslouží ještě jednu šanci ve filmové branži a začala se rodit petice. V ní komunita žádá nejenom Netflix, ale také HBO a Amazon o seriálovou adaptaci této legendární herní série.

A jak píše sám zakladatel petice, tak WoWko je tu s námi již 15 let (pokud byste se o jeho historii chtěli dozvědět víc, tak máte možnost ZDE) a mělo by si zasloužit, aby hráči mohli tento příběh zažít ještě jednou, akorát v trošku jiném kabátku. V petici zároveň prosí Blizzard i filmové společnosti o trochu naděje pro Warcraft a World of Warcraft.

Nemyslím si, že petice bude mít nějaký velký úspěch a dle mého si toho ani žádné z velkých studií nevšimne, přeci jen po měsíci má petice jen necelých 5000 podpisů, ovšem bylo by krásné vidět tuto legendu i na naší televizi (podruhé).

Jestli patříte k fanouškům série a chcete petici podpořit i svým hlasem, tak můžete ZDE.

Jaký máte názor na petici a chtěli byste aby uspěla?